Gündem Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur

Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur

27.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bağcılar’da CHP’nin ve Millet İttifakı’nın oyunun düşük olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ama kimse endişelenmesin, oy versin vermesin, hiçbir ayrım yapmayacağız, herkesi kucaklayacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok” dedi.

Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL- Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oy versin vermesin vatandaşlar arasında hiçbir ayrımcılık yapmayacaklarının sözünü verdi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bağcılar Ebubekir Meydanı ve Kadın Merkezi Açılış Töreni’ne katılan Kılıçdaroğlu, “Biz harcayacağımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Biz kul hakkını gözeteceğiz. Benim bu millete sözüm var. Haksız olarak alınan, Hazine’den çalınan 418 milyar doları bu milletin cebine koyacağım” dedi.

Bağcılar’da CHP’nin ve Millet İttifakı’nın oyunun düşük olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ama kimse endişelenmesin, oy versin vermesin, bu ülkede hiçbir ayrım yapmayacağız, herkesi kucaklayacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok, herkes bilsin” ifadelerini kullandı.

‘Engeller kalkacak’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını belirten Kılıçdaroğlu. “Ekrem İmamoğlu, Allah nasip ederse cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevini yapacak. O zaman İstanbul’a hizmet ederken, bugün önüne konulan tüm engelleri tek tek kaldıracak.  İkinci cumhurbaşkanı yardımcımız Mansur Yavaş. Elinden gelen bütün gücü gösterecek” dedi.

Haberin Devamı

418 milyar dolar

Geçim sıkıntını çekenleri de malı götürenleri de çok iyi bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Benim bu millete sözüm var. Hazine’den çalınan 418 milyar doları alacağım ve bu milletin cebine koyacağım. Bana karşı çıktıklarını biliyorum, ‘Kılıçdaroğlu gelmesin’ diye büyük mücadeleler verdiklerini de biliyorum. Benim tek güvencem bu ülkenin insanları” diye konuştu.

İnsanlık diploması

Açılışta konuşan Ekrem İmamoğlu da iktidarı eleştirdikten sonra şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanım için oy istiyorum. Herkesi muhakkak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye davet ediyorum. Bizim cumhurbaşkanı adayımız merhametiyle, adaletiyle insan. Çok iyi bir yönetici olmanız gerekiyor bu ülkeye hizmet etmek için. İyi bir yönetici olmak için de vermeniz gereken sınavlar var. Diploma işine girmeyeceğim. En önemli sınav insanlık. Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu o sınavı binlerce kez geçtiği için insanlık diplomasına sahip. Onun için yürekten oy isteyeceğim her vatandaşımızdan.”

Haberin Devamı

‘Kadınlarla derdiniz ne?’

Her üç kadından birinin şiddete maruz kaldığını vurgulayan İmamoğlu, görevi şiddeti engellemek olan bazı yöneticilerin ise bu amaç için çıkarılmış kanunları siyasi pazarlık haline getirdiğini belirti. İmamoğlu, “Konu kadınlar olunca 3-4 erkek bir araya gelip karar almayı kendilerine hak sayıyor. Ne derdiniz var kadınlarla? Buna itiraz eden kendi kadın yöneticileri dahi sosyal medyada fanatikler tarafından linç ediliyor. ‘6284 sayılı kanun bizim kırmızı çizgimiz’ demiş. Doğru demiş, ben alkışlıyorum hanımefendiyi” diye konuştu.

Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur

Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Fatih’te bulunan Hırka-i Şerifi ziyaret etti.

‘Bize destek verin’

Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki programı kapsamında akşam da Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftara katıldı.

İftar programında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Alevi dedesi Seyit Tezel de yer aldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “Biz, altı lider, demokrasi ve adalet için mücadele ediyoruz. Bize destek verin. Beraber bir yola çıktık, bu uzun bir yoldur. Hak, adalet, irfan, bilim yoldur. Dolasıyla bu yola çıkanlar, ülkemizin büyümesine, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Evlatlarımız için adaleti mutlaka ama mutlaka bu topraklara getireceğiz ve yeniden inşa edeceğiz” dedi.