Gündem ‘Budayıcıoğlu’nu davet edelim’

‘Budayıcıoğlu’nu davet edelim’

24.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu ilk toplantısında kimleri dinleyeceğini değerlendirdi. Toplantıda kitaplarının diziye uyarlanmasıyla son dönemde adından söz edilen Psikiyatr Dr. Budayıcıoğlu’nun ismi de gündeme geldi

‘Budayıcıoğlu’nu davet edelim’

Bahar Atakan -  TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu ilk toplantısında kimleri dinleyeceğini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Komisyon Başkanı AK Partili Öznur Çalık, BM temsilcileri, barolar, akademisyenler, STÖ’ler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, İçişleri, Adalet bakanları ile RTÜK Başkanı’nı dinlemek istediklerini; mağdur ve failleri ziyaret edebileceklerini söyledi. Çeşitli bakanlık ve kurum yetkililerinin de çağrılacağını söyleyen Çalık, “Siyaset yapmadan, samimi bir şekilde tüm disiplinleri dinleyelim, eksiklerimizi, varsa yapılması gerekenleri konuşalım istiyoruz. Önerilen kişilerin, STÖ’lerin hepsini elimizden geldiğince dinlemeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’na işaret ederek, “Budayıcıoğlu şiddeti çok çalışıyor; yaptığı dizilerle de son dönemde çok gündemde tutuluyor. Şiddetin ufak yaşta öğrenildiğini ve ileriki aşamalarında da bütün hayatını etkilediğini görüyoruz. Ben, Gülseren Hoca’yı dinlememizin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, yönetmen, film ve dizi ve yapımcılarının dinlemesini önererek, “Çünkü çok kötü örnekler var. Örneklerin özendirici yönü değil de çirkinliğini ortaya koyma adına bir şeyler yapılması lazım” ifadesini kullandı.

‘Cinsiyet bilinci’

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Çocuklarımız küçük yaşta cinsiyet bilincini anaokulunda öğreniyor. 5-6 yaşlarında kendilerinin bilincinde oluyorlar ve izlemiş oldukları çizgi filmler, oynamış oldukları oyunlarda maalesef ki cinsiyetle ilgili farklı yönlere yönlendirilmekteler. Bu noktada ilkokul ve anaokulunda çocuklara cinsiyet bilincinin verilmesi gerektiğini, ailenin haricinde Milli Eğitimin de desteklemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

‘Failler de dinlenmeli’

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, “Radikal uçların da yer aldığı kesimleri dinlemekte fayda olduğuna inanıyorum. Mesela İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olan derneklerin de dinlenmesini, bu STK’lerin de fikirlerinin alınmasını talep ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, faillerin dinlenmesini çok önemsediğini belirterek, “Faillere sormak lazım; ‘Siz bunu işlerken ne kadar ceza alacağınızı biliyor muydunuz, yani bunu planladınız mı?’” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ise, “Şiddetin her türlüsü şu anda dünya çapında var. Milli Eğitimin desteği bizim için çok önemli. Ben de sosyal medyada ciddi şiddete uğramış bir kadınım.” dedi. Çokal’ın sözleri üzerine MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, “Sosyal medyada erkekler de uğruyor, ben de uğradım” ifadesini kullandı.

CHP ve HDP önerilerini ulaştırdı

Komisyon üyesi CHP ve HDP’li vekiller toplantıya katılmazken, önerdikleri isimleri bildirdi. CHP, bazı isimlerin yanı sıra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, EŞİTİZ ve EŞİK dahil pek çok kurumu önerdi. HDP’nin önerdiği 44 kurum arasında ise DİSK Kadın Komisyonu, KESK Kadın Sekreterliği, Uluslararası Göçmen Kadınlar Dayanışma Derneği yer aldı.