Gündem 'Bürokratik engeli kabul etmeyeceğiz'

'Bürokratik engeli kabul etmeyeceğiz'

09.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesine her türlü yardım için CHP’li belediye başkanlarına talimat verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bürokratik engel mi koyuyorlar; dinlemeyin, bu halka ekmek, battaniye bulmak için tutuklanmanız gerekirse tutuklanın” dedi.

Bürokratik engeli kabul etmeyeceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde önceki gün başladığı incelemelerine dün de devam etti. Osmaniye’yi ziyaret edip burada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Kılıçdaroğlu, depremzedelere “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından önceki gece sosyal medya hesabından da bir video mesaj paylaştı. CHP lideri paylaşımında özetle şunları kaydetti: “ Ülkemiz korkunç bir yıkımla karşı karşıya kalmıştır. Devlet nasıl yönetilir bilmiyorlar. Çok net söyleyeyim; bu sürecin başlıca bir sorumlusu varsa, o da Erdoğan’dır. 20 yıldır ülkeyi depreme hazırlamayan bu iktidardır. Onun için kendisiyle görüşmeyi asla düşünmüyorum. Bu meseleyi asla ama asla siyaset üstü de görmüyorum. Bu duruma bizi onun siyaseti getirdi. Deprem vergilerini çetelere yedirttiler. Ömrü boyunca devlete her biçimde vergi veren halk, ihtiyacı olduğunda devleti yanında göremedi. Varsa yoksa seçim, saray. Bu ülkeyi ne zaman batırsa ‘yanımda olun’ çağrıları yapıyor. Hadi oradan. Seninle işim olmaz.”

Haberin Devamı

‘Yapın, dinlemeyin’

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye başkanlarımıza söyledim, kaynak sağlamak için ellerinden geleni yapacaklar. Bürokratik engel mi koyuyorlar; yapın, dinlemeyin, bu halka ekmek, battaniye bulmak için tutuklanmanız gerekirse tutuklanın. Ağız dalaşı, protokoller, bürokrasi bitti. Çünkü söz bitti, söz.”

 ‘Belediyelere tavır var’

Konuşmasında iktidara da seslenen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: ”Kovid sırasında çıkarttığınız bürokratik engelleri bu kez kabul etmeyeceğiz. Gerekli yardımları olabildiğince hızlı taşıyacağız. Sarayın siyasetiyle de PR çalışmalarıyla da yalan dolan haberleriyle de artık ilgilenmiyoruz. Mesela; bakanlar PR için konvoylarla dolaşıyorlar. Ancak burada felaketin koordinasyonu için gerekli tedbirler alınmamış. Bu felaketlerde kamu kurumlarının, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği önemli. Ama belediyelere karşı siyasi bir tavır var. Bir çok sivil toplum örgütü de baskı altında yok edildi. Askerimiz de yeterince sokulmadı, madencilerimizin sevkinde çok geç kalındı.” 

‘Gelsinler, tutuklasınlar’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarıyla belediye başkanlarına destek verdi. Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “Hatay Havalimanı’nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık” paylaşımını alıntılayarak, “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Hatay İskenderun Limanı’ndaki yangın kontrol altına alındı” paylaşımını da alıntılayan Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar” ifadesini tekrarladı.

Haberin Devamı

Twitter tepkisi

Deprem sonrasında arama-kurtarma ve yardım çalışmalarında aktif olarak kullanılan Twitter’da erişim sorunu yaşanmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tepki gösterdi. CHP lideri, “Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz” ifadesini kullandı.