Gündem Bursluluk Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB duyurdu...

Bursluluk Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB duyurdu...

08.06.2019 - 13:56 | Son Güncellenme:

Hazırlık sınıfı dahil 5. sınıftan 11. sınıfa kadar olan öğrencilerin katıldığı Bursluluk Sınavı sonuçları heyecanla bekleniyor. 2 Haziran'da gerçekleştirilen sınavda 100 soru soruldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İOKBS 2019 sonuçları için tarih belli oldu.

Bursluluk Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak MEB duyurdu...

2019 İlköğretim ve Ortaöğerim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğrenciler heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor...

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İOKBS sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

TESTLERİN AĞIRLIK KATSAYILARI

Türkçe/ Türk Dili ve Edebiyatı 3
2 Matematik 3
3 Fen Bilimleri 3
4 Sosyal Bilgiler/ Sosyal Bilimler 3

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınava katılan öğrencilerin İOKBS puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre hesaplanacaktır.

Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır.

Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

Haberin Devamı

Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

Her test için hesaplanan standart puanlar, katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ