Gündem Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'e hapis şoku!

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'e hapis şoku!

06.05.2016 - 14:29 | Son Güncellenme:

Aralarında pek çok ünlü ismin bulunduğu uyuşturucu davasında savcı o isimlerin hapsini istedi. Savcı 34 sanıklı uyuşturucu davasında esas hakkındaki mütalaasında Cenk Eren, Selin Borankay, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca için uyuşturucu madde kullanmak suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Peki Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Selin Borankay ve Cenk Eren kimdir? İşte o detaylar...

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Erene hapis şoku

Aralarında oyuncu ve şarkıcıların da bulunduğu tamamı tutuksuz 34 sanıklı uyuşturucu davasında esas hakkında mütalaa verildi. Savcı, "Uyuşturucu madde ticareti yapmak amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçundan yargılanan 20 sanığın beraatini, "Uyuşturucu madde ticareti" suçundan 23 kişi için 18.5 yıla kadar hapis cezası istedi. Aralarında Çağatay Ulusoy, Cenk Eren, Gizem Karaca, Selin Borankay’ın da bulunduğu 9 kişi için de, "Uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Haberin Devamı

NEDEN DAVA AÇILMIŞTI

İstanbul Narkotik Polisi, 2013 yılının Ocak ayında yaptığı operasyonda aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, ve şarkıcı Cenk Eren'i “uyuşturucu temin etmek" suçundan gözaltına almıştı.

Bir süre karakolda kalan Gizem Karaca, Cenk Eren ve Çağatay Ulusoy daha sonra serbest bırakılmıştı. 'Uyuşturucu madde kullanmak ve temin etmek' suçunda dava açılan ünlü oyuncular mahkemeye çıkıp ifade vermişti.

KİMSEYE UYUŞTURUCU TEMİN ETMEDİM

İlk ifadesinde Kimseye uyuşturucu temin etmediğini belirten Çağatay Ulusoy, “Bizim camiada birçok kişi esrar içiyor. O dönemde Emir’in Yolu dizisinde oynuyordum. Psikolojik ve ruhen sıkıntılı bir dönemdeydim. Daha fazla içmeye başladım, kimseye uyuşturucu temin etmedim” savunmasını yapmıştı.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti de Ulusoy'un tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

İstanbul 18 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanıklar Ferdi Özer ve Necati Fidan ile tutuksuz sanıklardan bazıları ve avukatları katıldı.Duruşma savcısı Emin Ateşağaoğlu, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, sanık Necati Fidan’ın "Uyuşturucu madde ticareti yapmak amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "Uyuşturucu madde temin etme" suçlarından beraati istendi. Mütalaada, "Uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan yargılanan 17 kişi için de beraat istendi. Firari sanık Mehmet Akgün hakkındaki dosyanın tefrik edilmesi istenilen mütalaada,"Uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla örgüt kurma ve yönetmek" ile suçlanan sanıklar Şerif Deniz, Faruk Polat ve Murat Özgener’in bu suçtan beraati istendi.

Şerif Deniz ve Cengiz Esmer’in, "Zincirleme uyuşturucu ticareti" suçundan 18.5 yıla kadar hapsi istenen mütalaada, Erol Tutsak, Alp Parlar, Tolga Disanlı, Emrah Akman ve Faruk Polat için "Eroin, kokain, morfin gibi uyuşturucu maddelerin ticareti" suçundan 15 yıla kadar, 16 kişi için de "Uyuşturucu madde ticareti" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

ÇAĞATAY ULUSOY İÇİN İÇİCİLİKTEN 5 YIL İSTENDİ

Savcı Emin Ateşağaoğlu mütalaasında, Çağatay Ulusoy, Cenk Eren olarak tanınan Yüksel Venedik, gizem karaca ve Selin Boronkay’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi için, "Uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Mütalaada, bu kişiler için istenen cezanın 5 yıl süreyle ertelenmesi de talep edildi. Mütalaada, 5 yıl ertelemeli 5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istenen Cenk Eren’in, kullanmak amacıyla satın aldığı uyuşturucu maddenin parasını banka kanalıyla yolladığı belirtildi. Selin Borankay’ın evinde yapılan aramada 3 gram bonzai, 39.4 gram esrar, 1 adet extacy bulunduğu belirtilen mütalaada, sanıklardan Çağatay Ulusoy’un da satın aldığı uyuşturucu maddeleri kendisinin veya Gizem Karaca’nın evinde birlikte kullandıkları belirtildi. Çağatay Ulusoy’un evinde 4.5 gram toz esrar, 3.4 gram esrar bulunduğu ve kan ve idrar tahlilinde de uyuşturucu maddenin tespit edildiği belirtilen mütalaada, Gizem Karaca’nın kan ve idrar örneğinde de uyuşturucu maddenin tespit edildiği belirtildi.Esas hakkındaki mütalaaya karşı görüşleri sorulan tutuksuz sanıklar Ferdi Özer, Necati Fidan, Faruk Polat, Şennaz Çalıkoparan, Kadir Çalıkoparan, Erol Tutsak, Emrah Akman ve Aydın Sarıoğlu, eski savunmalarını tekrar ettiklerini söylediler.Mahkeme, sanıkların ve avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için duruşmayı erteledi.

15 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANIYORLARDI

İddianamede, uyuşturucu çetesinin liderinin sanık Şeref Deniz olduğu öne sürülerek, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren’in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer’den temin ettiği kokaini evinde kullandığı ve uyuşturucu maddeyi getiren şahısların da evine teslim ettiği iddia ediliyor. Cenk Eren’in, soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik ve organik bağı olmadığı kaydedilen iddianamede, Eren’in savunmasında uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği ancak alınan biyolojik örneklerinden yapılan tahlilde kokain kullandığının tespit edildiği bilgisi veriliyor. İddianamede, sanıklardan Ayşe Selin Boronkay’ın, Nuri Kösem’den Cengiz Esmer’in telefon numarasını aldıktan sonra, kokain temin etmek için Esmer’i aradığı, kokaini Çağatay Ulusoy’a vermek üzere temin ettiği, kendisinin de esrar ve kokain kullandığı, Mehmet Çakır’a da kokain temin ettiği ve Esmer ile sosyal medya üzerinden haberleştiği ileri sürülüyor. Sanık Çağatay Ulusoy’un, sanıklardan Onur Tezer’den esrar temin ettiği, esrarı Hüseyin Orçun Benli’nin evine götürerek burada kullandıkları öne sürülen iddianamede, Ulusoy’un, sanık Ergun Taş’tan da kendisi ve Gizem Karaca için esrar temin ederek, bazen kendi evinde, bazen de Karaca’nın evinde beraber kullandıklarının tespit edildiği iddia ediliyor. Sanıklar Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay hakkında "uyuşturucu temin etmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer 29 sanığın ise "örgüt kurmak ve yönetmek", "örgüt üyesi olmak", "uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek", "uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak" gibi suçlardan değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

ÇAĞATAY ULUSOY KİMDİR?

Çağatay Ulusoy 1990 yılının Eylül ayında doğmuştur.Tıpkı Kıvanç Tatlıtuğ gibi fiziği ve mankenlik yeteneği olduğundan dolayı mankenliğe yönelmiştir.Zamanla kendini geliştirmiş ve 2010 yılında yine Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalıoğlu gibi o da Best Model yarışmasının birincisi olarak dikkatleri üzerine çekmiştir,çok süre geçmeden dizi teklifleri almış ve küçüklüğünden beri hayalini kurduğu – güzel birr dizide rol alma hayali gerçekleşek gibi gözüküyordu ve öylede oldu çok zaman geçmeden küçükde olsa Aşk-ı Memnu ve Maskeli Balo dizilerinde konuk oyuncu olarak rol almıştır.

Çok zaman geçmeden bugünlerde popüler birr dizi olan Adını Feriha Koydum dizisinden gelen teklif ile hayatının rolünü yakalamış ve kendini kanıtlama fırsatını yakalamıştır.Dizide geçirdiği kısa süre içinde genç kızların sevgilisi olmuş ve eline geçen bu oyunculuk fırsatını en iyi şekilde değerlendirmiş ve halen Adını Feriha Koydum dizisinde başrol oynamaktadır.

Çağatay Ulusoyun Fiziği

Çağatay Ulusoy’un Boyu-> 1.90 Çağatay Ulusoy’un Kilosu -> 82

Çağatay Ulusoy modellik yaptığı dönemdede olduğu gibi her zaman fit görünümünü en iyi şekilde korumuz ve kusursuz fiziği ile hayranlarının karşısına çıkmıştır.Ve bizlerde bu oranları söyle bir çarpalım,bölelim dedik. 1.90 X 1.90 =3.61 | 82 / 3.61 =22,1 rakamı ortaya çıkıyor ve buda 25 değerinden bi hayli düşük yani Çağatay Ulusoy’da en-boy hesaplamasına göre gayet sağlıklı bir yapıya sahip.

GİZEM KARACA KİMDİR?

Gizem Karaca, 1992 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Münevver Karaca, babası Cüneyt Karaca’dır. Aslen anne tarafından Arnavut, baba tarafından Selaniklidir. Gizem 7 yaşındayken Amerika’ya Florida’ya taşındılar. Eğitimini orada tamamladı. İlkokul ikiye kadar İstanbul’da okuduktan sonra altı sene Florida, iki sene de Kanada derken toplam 13 okul değiştirdi.

Türkiye’de başladığı ilkokula, New York’ta devam etti, Florida’da bitirdi. 2007’de, 14 yaşındayken İstanbul’a döndü, Sonra lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. 2011 yılında bağlı olduğu Uğurkan Erez ajansı onun güzellik yarışmasına girmesini istemesiyle hazırlık sınıfından sonra okulu dondurmak zorunda kaldı.

MISS TURKEY 2011 İKİNCİSİ OLDU
Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin ilk 4 bölümünde figüran olarak yer alırken, güzellik yarışmasına katılmaya karar vermesiyle Miss Turkey 2011 güzellik yarışmasına katılmış ve 2. olmuştur. İlk çıkışını bu şekilde gerçekleştirmiştir.

MISS WORLD EN İYİ ULUSAL ELBİSE ÖDÜLÜ
Türkiye'yi Miss World yarışmasında temsil etmiş ama bir başarı elde edememiştir. Sadece jüri özel ödülü olarak En İyi Ulusal Elbise ödülünü kazanmıştır.

EVE DÜŞEN YILDIRIM DİZİSİYLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ
Esas büyük çıkışını 2012 yılında yayınlanan Eve Düşen Yıldırım adlı diziyle başrol olmasıyla gerçekleştirmiştir. Bu diziyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ve büyük bir hayran kitlesi kazanmıştır.1. sezon yüksek olan reytinglerin 2. sezonda düşmesi üzerine dizi erken final yaptırılmıştır.

EMİR'İN YOLU DİZİSİNE KATILDI
Daha sonra aynı yapım şirketinin bir başka dizisi olan Emir'in Yolu adlı diziye yine başrol olarak katılmıştır. Ama diziye yoğun eleştiriler gelmiş ve Gizem Karaca önceki başrol oyuncusu Hazal Kaya ile kıyaslanmıştır. Daha birçok sorundan ötürü dizi yayından kaldırılmıştır.

GÜZEL KÖYLÜ DİZİSİYLE ÇOK KONUŞULDU
2014 yılında STAR TV'de yayınlanan Güzel Köylü adlı dizide Gül karakterini oynamıştır. Ancak dizi, 17 Haziran 2015'te sona erdi.

ÖDÜLLERİ
Miss Turkey 2011, İkincilik.
Miss World 2011 En İyi Ulusal Elbise Ödülü
Avrasya Üniversitesi - Avrasya Enleri Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu

OYNADIĞI FİLM VE DİZİLER
2012 Eve Düşen Yıldırım
2012 Emir'in Yolu
2013-2014 Benim Hala Umudum Var
2014 Seni Seviyorum Adamım
2014-2015 Güzel Köylü
2016 İstanbul Sokakları

CENK EREN KİMDİR?

Esas adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren, 1966 yılında Ankara’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Ankara’da tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu’nda 1 sene dansçı olarak görev aldı. Sahne hayatına başlamadan önce en yakın arkadaşı Murathan Mungan kendisine Cenk Eren adını koyar.

Müzik hayatına ilk kez yine Ankara’da çeşitli gece klüplerinde sahne alarak başladı. 1985 yılında “Ankara Radyosu Çok sesli Gençlik Korosu”nda korist olarak görev almaya başladı. Sahne çalışmaları ağır basınca Ankara Radyosu’ndan istifa edip, gece klübü çalışmalarına devam etti.

1986-1988 yılları arasında İzmir Narlıdere’de İstihkam Okulunda askerlik görevini yaptı.

1990 senesinde Alanya’ya gitti ve 3 sene boyunca Alanya’da yaşadı ve sahne çalışmalarına burada devam etti. 1993 senesinde İstanbul’a geldi. 1995 yılında ilk albüm “Ve Cenk Eren” piyasaya çıktı. Aynı dönemde İstanbul’da gece klüplerinde sahne almaya başladı.

2000 yılında Star TV’de öğleden sonra kuşağında “Yıldız Savaşları” isimli TV programını gerçekleştirdi. 2002 yılında Nükhet Duru ile “Muhteşem İkili” projesine başladı. İstanbul Günay Restaurantta başlayan bu projeyi çeşitli organizasyonlarda ve Show TVd’e bir TV programında devam ettiler.

Türkiye’nin belli başlı bütün büyük müzikhollerinde çalıştı. 7 albüm yaptı.

Albümleri :
1995 – Ve Cenk Eren
2000 – Gözlerin
2003 – Kader Çıkmazı
2004 – Nükhet Duru & Cenk Eren Muhteşem İkili
2006 – Kiraz Mevsimi
2009 – Dönüm Noktam
2012 – Kasetimi al