Gündem CEO’yu ‘uçuran’ pilotlara hapis

CEO’yu ‘uçuran’ pilotlara hapis

25.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Japonya’da “Görevi kötüye kullanmak” suçundan ev hapsinde tutulan Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghos’un İstanbul üzerinden Beyrut’a kaçırılmasına ilişkin 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

CEO’yu ‘uçuran’ pilotlara hapis

 

Carlos Ghosn, 30 Aralık 2019 tarihinde bir müzik kutusu içinde uçakla Osaka’dan İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’na, İstanbul üzerinden de Lübnan’ın başkenti Beyrut’a kaçırılmıştı. Olayın ardından özel bir jet şirketinin müdürü olan Okan Kösemen, pilotlar Bahri Kutlu Sömek, Noyan Pasin, Özgü Bilge Bayram ve Serhat Kahvecioğlu ile hostesler Nesrin Altunalan ve Serpil Kuyumcu hakkında dava açılmıştı. İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Kösemen, bilinçli olarak bir şey yapmadığını belirterek, “Yıllardır bu sektörün içindeyim. Böyle bir şeye karışmam büyük şanssızlık” dedi. Sömek de kaptanlık görevini yerine getirdiğini belirterek, “Mütalaada menfaat temin ettiğim söyleniyor. Bir menfaatim olsaydı aylardır çalışabilmek için yurtdışı çıkış yasağımın kaldırılmasını istemezdim. Ben emekli maaşım ve annemin kartı ile geçiniyorum” dedi. Noyan Pasin ise, şirketi tarafından kendisine verilen görevi yerine getirdiğini söyleyerek, “Carlos’u Japonya’da uçağa Japon görevliler tarafından bindirildiği sabit. Japonya’daki tüm kontrollerden geçmiş, İstanbul’daki tüm kontrollerden geçmiş. Kimsenin şüphelenmesi beklenmiyor ama bizim şüphelenmemiz bekleniyor” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme, Okan Kösemen ve Noyan Pasin ile Bahri Kutlu Sömek’i, “Göçmen kaçakçılığı” suçundan 4 yıl 2’şer yıl hapis ve 31 bin 240 lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme diğer pilotlar Özgü Bilge Bayram ile Serhat Kahvecioğlu’nun ise beraatlerine karar verdi. Serpil Kuyumcu hakkındaki davanın düşürülmesine karar veren mahkeme, Nesrin Altunalan hakkında da suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.