Gündem Çetin Altan’ı andık

Çetin Altan’ı andık

25.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk basının güçlü ismi ve Milliyet yazarı Çetin Altan’ı ölümünün 7. yıldönümünde Zincirlikuyu’daki kabri başında düzenlenen törenle andık. Kabri başında toplanan sevenleri 88 yaşında hayatını kaybeden Altan’ı dualarla yad etti.

Çetin Altan’ı andık

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - Olumsuz koşullarda bile olumlu olmayı ve umudu yitirmemeyi öğütlediği “Enseyi Karartmayın” sloganıyla bütünleşen Çetin Altan’ın anma etkinliğine, aile üyeleri, Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bertan Ağanoğlu ve gazeteci meslektaşları katıldı. Törende konuşan Çetin Altan’ın kızı Zeynep Altan, “Mmükemmel bir babaydı. 1991 yılında annemin vefatının ardından birbirimize iyice sarılmıştık. Ben İstanbul’u gezmeyi ondan öğrendim. Birlikte şehri dolaşır, sohbet ederdik. Toplumcu mesajlar verdiği köşesi Türk basın tarihinde derin iz bıraktı” dedi.

Haberin Devamı

‘Enseyi Karartmayın’

Çetin Altan dönemindeki köşe yazarı ve gazetecilerin yerinin dolmayacağını belirten Zeynep Altan, “Babam, en olumsuz hatta ümitsiz durumda bile karamsarlığa yer olmadığını söylerdi. bunun için ‘Enseyi Karartmayın’ diyerek umudun hep olacağını ve her şeyin düzeleceğini söylerdi. yıkılma, ayakta kal demek için bu cümleyi kurardı. Çocukluğumda o milletvekilliği yaparken en zıt görüşteki milletvekiliyle bile saatlerce konuşabildiğini, görüşlerini açıklayabildiğini hatırlıyorum” dedi.

Dünya basın tarihine de en çok köşe yazısı yazan isimlerden biri olarak geçen Çetin Altan 88 yaşındayken 22 Ekim 2015 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Gazetecilik ve köşe yazarlığı dışında tiyatro oyun yazarlığı da yapan Çetin Altan, 1965-1969 yıllırı arasında Türkiye İşçi Partisi’nden İstanbul milletvekili olmuştu. Kaldırılan dokunulmazlığı geri verilen ilk milletvekili olarak da bilinen Çetin Altan’ın Milliyet Gazetesi ile özdeşleşen ‘Şeytanın Gör Dediği” isimli bir köşesi vardı.