Gündem CHP Genel Başkanı Özel'den AYM açıklaması

CHP Genel Başkanı Özel'den AYM açıklaması

12.11.2023 - 19:17 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özelden AYM açıklaması

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi ile ilgili sözlerinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan yine uçakta tamamen saçmalamış. Çünkü söylediği sözlerin bir tutar tarafı yok. Bir kez Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini yasa çıkararak sınırlayamazsınız. Zaten kendi de diyor ki 'Yasayı çıkarırız ama yine Anayasa Mahkemesi bozabilir.' Anayasa değişikliğine lafı getirmeye çalışıyor. Ama onlarda anayasayı değiştirecek çoğunluk yok. Bizde de Erdoğan'la birlikte oturup Anayasa Mahkemesinde bireysel başvurunun önünü tıkayan ya da Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanma zorunluluğunu ortadan kaldıracak bir anayasa değişikliğine ya da Anayasa Mahkemesi’ni zayıflatacak bir anayasa değişikliğine geçit verecek göz yok. Asla ve asla ne yaparlarsa yapsınlar CHP’nin bu konuda en ufak bir esnemesi olması mümkün değildir aksine, çok açık yazmasına rağmen, bu anayasayı tanımayan, anayasayı çiğneyen zihniyet, hangi anayasa maddesi olursa olsun, onunla uyuşamaz, bağdaşamaz. Çünkü anayasalar tek adamların yetkilerini sınırlarlar ama bizim başımızdaki tek adam, yetkilerini sınırlayan herkesi düşman ilan ediyor. Cumhurbaşkanı kriz çözmek için var. Ama bir partinin genel başkanı olduğu için kriz çözmek yerine kriz çıkarıyor. Yeni krizlerden de kendisine fırsat çıkarmaya çalışıyor. Biz böyle bir şeye izin vermeyeceğiz. Buna Meclis'te direniyoruz. Sokaklarda, meydanlarda direneceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sanki dikensiz bir gül bahçesinde bu işleri yapacağı gibi düşünmesine kesinlikle ve kesinlikle geçit vermiyoruz. Aklını başına alsın. Biz buradayız. CHP burada, diri bir muhalefetle dimdik karşısındayız."

Haberin Devamı

'KENDİ ÇIKARAMADIĞI KRİZİ YARGITAY'A ÇIKARTTI'

Erdoğan’a yönelik eleştirilerine devam eden Özel, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesinde 130 bin tane başvuru geçtiğimiz günlere kadar övünç mevzusuydu kendisi için. ‘Anayasa Mahkemesi'ne başvuru hakkını biz getirdik’ diyordu. Şimdi ondan şikayet ediyor. Gezi olaylarına kadar efendim ‘Taksim'de 1 Mayıs kutlamasını biz yaptık. Taksim’i halka açtık’ diyordu. Şimdi Taksim'de kuş uçurtmuyorlar. 1 Mayıs günü güvercin kondurtmuyorlar Taksim'e, değil işçiler. İstiklal Caddesi 8 Mart'ta kadınlara kapalı. Galatasaray Cumartesi Annelerine kapalı. Bu memleketin adına da demokrasi demeye çalışıyor. Böyle bir baskı, böyle bir kısıtlama bundan sonraki süreçte bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil. Ayağını bundan sonra denk alsın. Bundan sonraki süreçte onun bu milletin üstüne kapadığı zincirleri teker teker açacağız, kıracağız. Kapattığı meydanları özgürleştireceğiz. Yasakladığı sokakları özgürleştireceğiz. Anayasa Mahkemesi üyelerinin 10 tanesini kendisi ve tamamı kendi iktidarı döneminde atandığı için Erdoğan kendi çıkaramadığı krizi Yargıtay’a çıkarttı. Taşeron kullanıyor. Yargıtay’daki ceza dairesi, Yargıtay 3 Ceza Dairesi, alt işveren olarak Erdoğan'ın talimatıyla devletin tepesinde yargı krizi çıkarmıştır. Taşeron kullanıyor kriz çıkarmak için. Çıkan krizin ve darbe girişiminin lideri, çıkan krizin müsebbibi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Havuz medyasının neye hizmet ettiği ortada. Pozisyon alacak, Cumhurbaşkanı ne diyecek? Yargıtay'ı desteklerse, Yargıtay'ı destekleyecek, Anayasa Mahkemesi'ni desteklerse onu. Bir de bu arkadaşlar Erdoğan konuşana kadar bekliyorlar. Sonra da kendilerine gazeteci diyorlar. Lütfen meslek onurlarına uygun şekilde gazetecilik yapsınlar."

Haberin Devamı

OSMANİYE’DE HALKLA BULUŞTU

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerle birlikte, Osmaniye İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından düzenlenen halk buluşmasında konuşan Özel, "Bu seçimlerde aslında ben, biz, hepimiz seçimi kazanacağımıza çok inandık, çok ümitlendik, çok çalıştık. Seçim kaybedilince başımız öne eğildi, omuzlarımız düştü, moralimiz bozuldu ama Atatürk’ün partisine bu yakışmazdı. Dedik ki hep beraber bu partiyi bir ayağa kaldıralım, moralleri yükseltelim. Bakın 15 gün önce buradaydım, anlattım fahri milletvekilliğini, beni Osmaniye’nin çok sevdiğini. ‘Burası benim 2’nci memleketim’ dedim. ‘Kazanırsam ilk Osmaniye’ye geleceğim’ dedim. Biz şapkaları taktık, ne zaman? 1970’lerde bu şapkayı bir CHP genel başkanı taktı, iki genel, iki yerel seçimden partimizi birinci çıkarttı. Şimdi Ekrem Başkan şapkayı taktı, önümüzdeki 31 Mart’ta İstanbul’u alıyor. Türkiye’de belediyeleri artırıyoruz. Osmaniye’de ilk başta bir emanet var, hemen o Düziçi’ni geri alıyoruz. Yarbaşı zaten bizde, alıyoruz. Kadirli’yi alıyoruz. Toprakkale’yi alıyoruz. Eğer varsanız sıra ona geldi. Osmaniye Belediyesi’ni alacağız. Zor günler geride kalıyor. Osmaniye’de bir ara hiçbir şeyimiz yoktu. Ne belediye ne milletvekili. Sonra bir milletvekili, sonra Aysu vekil, ondan önce yerel seçimde 3 belediye kazandık, 2’si maalesef bizi mahcup etti ama Yarbaşı Belediye Başkanımız aslanlar gibi aramızda" dedi.

Haberin Devamı

'BU MALİYETLERLE TARIM YAPILAMAZ'

Bugünün 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü olduğunu kaydeden Özel, Osmaniye’nin şehitler kenti olduğunu anımsattı. Özel, "Depremde ilk günden beri milletvekillerimiz buradaydı. Ben de geldim. Depremde 1010 kaybımız var. Allah gani gani rahmet eylesin ve bundan sonraki dönemde yaralar sarılsın diye gayret ediyoruz. Ama verilen sözler tutulmuyor. Yapılması gereken evlerin daha inşaatları yok. Sadece 2 blok TOKİ dışında bir şey ortaya çıkmış değil. Oysa ki 1 yıl dolduğunda evleri vereceklerdi. Bu sözleri takip etmeye devam edeceğiz. Ayrıca, Osmaniye demek fıstık demek. Yıllardır dilimde tüy bitti, fıstığa prim istiyoruz. Bakın, Osmaniye bir fıstık, bir mısır. Geçen sene mısır 5 lira 70 kuruş. Bu sene mısır 6 lira. Yüzde 5 artmış fiyat ama mazot fiyatı geçen sene bu tarihte 26 liraydı, şimdi 38 lira olmuş. Ayrıca, sulama ücreti 55 liradan 350 liraya çıkmış. Yüzde 500 artmış. Bu maliyetlerle bu çiftçilik bu fıstıkçılık, bu tarım işi yapılamaz. Ama şunu yapacağız. Bu partinin kurucusu, ‘Köylü milletin efendisidir’ dedi. Yine öyle yapacağız" diye konuştu.

'OSMANİYE NİYE ÜVEY EVLAT?'

Osmaniye’ye üvey evlat muamelesi yapıldığını vurgulayan Özel, şöyle konuştu:

"1 kişi ölüyor, televizyona haber oluyor. 1010 kişi ölmüş, içimiz yanıyor, sanki Osmaniye’de deprem olmamış. Osmaniye’de bir ara ‘Arama- kurtarma çalışmaları bitti’ dediler. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Bey dedi ki, ‘Osmaniye’de enkaz kaldırma bitti.’ Bize de ‘Koşun yetişin’ dediler. Koşturduk geldik ve dedik ki ‘Ya daha bu binada 100 kişi var.’ Sonra duyuldu tekrar Türkiye’de düzeltme yaptılar ama en çok haksızlığı Osmaniye’yi mücbir sebepten çıkararak yaptılar. Bundan sonra diğer 8 ilde her yere yapılan katkılar burada, Osmaniye’ye yapılmıyor, esnafına yapılmıyor. Osmaniye’ye üvey evlat muamelesi yapılıyor. Ya bu Osmaniye iktidara dünya kadar oy verdi. Cumhur İttifakı’nın ortağı Bahçeli’nin memleketi burası. Bu kadar ciddi destek varken Osmaniye niye üvey evlat? Osmaniye önümüzdeki sandıkta 31 Mart’ta, kendisine oy alırken kepçeyle oy alan, verirken çay kaşığıyla vermeyenlere sarı kart göstermeye var mı? Kamptaki 9 bin kişiyi de sayarsanız 36 bin Suriyeli sığınmacı var. Osmaniye’nin kendi yoksulu, işsizi, garibanları var ama onlara yapılmayanı kötü Suriye politikası yüzünden, Suriyeli sığınmacılara yapmak zorundayız. O yüzden bir an önce Suriye ile barış sağlanmalı, Suriyeliler memleketlerine yollanmalı. Biz de memleketimizin imkanlarını kendi gençlerimize, kendi yoksullarımıza seferber etmeliyiz. Ben size söz veriyorum. Osmaniye bundan sonra da Özgür Özel’in memleketi olmaya devam edecek."