Gündem CHP PM’de Çankaya adayı düğümü çözülecek

CHP PM’de Çankaya adayı düğümü çözülecek

09.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclisi’nin 12 Şubat Pazartesi günü yapılacak toplantısında, İstanbul’un kalan 11 ilçesinin adayları netleşecek, Çankaya ve Hatay düğümü çözülecek.

CHP PM’de Çankaya adayı düğümü çözülecek

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Kritik toplantıdan bir gün sonra ise partinin İstanbul adayları Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek programla kamuoyuna tanıtılacak. 

Haberin Devamı

CHP’nin Türkiye geneli aday tanıtım programı ise 18 Şubat’a ertelendi. 

Takvim değişikliğinin Başak Demirtaş’ın DEM Parti’den İBB Başkanlığı için aday olmayacağını açıklamasının hemen ardından yapılması dikkati çekti. CHP şu ana kadar İstanbul’un 39 ilçesinden 28’i için adaylarını belirledi. Adalar, Avcılar, Bakırköy, Beykoz, Çekmeköy, Esenyurt, Kadıköy, Kağıthane, Sarıyer, Ümraniye ve Zeytinburnu olmak üzere 11 ilçe adayı 12 Şubat’ta yapılması öngörülen MYK ve PM toplantılarında netleşecek. 13 Şubat Salı günü saat 09.30’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek program ile de İstanbul adayları tam kadro kamuoyuna tanıtılacak. 

Özel’e revize yetkisi 

PM’de CHP lideri Özgür Özel’e tüm belediye başkanları belirlendikten sonra “revize” yetkisi verilebileceği ifade ediliyor. Bu yetkinin “yeniden bir aday belirleme” için değil, “revize” yetkisi olacağı ve tekrar PM toplantısının yapılmasına gerek olmayacağı belirtiliyor. 

Haberin Devamı

Hatay krizi masaya yatırılacak

Pazartesi yapılacak MYK ve PM toplantılarında, aday mesaisinin yanısıra Hatay’daki Lütfü Savaş krizi de masaya yatırılacak. Parti kulislerine göre, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş’ın yeniden adaylığı PM’de sahadan gelen yeni anket ve raporlar ile kentin kanaat önderleri ile yapılan görüşmelerin ışığında bir kez daha değerlendirilecek. 

‘Ekrem Bey herkesin oyunu istiyor’

Başak Demirtaş’ın adaylıktan vazgeçmesine karşın DEM Partisi’nin İstanbul’da aday çıkartma kararlılığını Milliyet’e değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın kurmay, şunları söyledi: “Süreç tamamlansın. Adaylarına göre bakarız. Ekrem Bey herkesin oyunu istiyor. DEM’in aday çıkartıp çıkartmaması gene aynı şekilde olabilir.”