Gündem CHP seçmeni yakın markaja alınacak

CHP seçmeni yakın markaja alınacak

23.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP, aralıkta en az 500 belediyenin adayını eğilim yoklaması ya da merkez yoklamasıyla açıklamayı ve seçim kampanyasını başlatmayı planlıyor. Hem seçmen yakın markaja alınacak hem de seçmen analizi yapılacak.

CHP seçmeni yakın markaja alınacak

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP’nin yerel seçim stratejisi netleşmeye başladı. CHP tam kadro sahada olacak. İl il hazırlanan raporlar Genel Merkez’e iletilecek. Hem seçmen yakın markaja alınacak hem de seçmen analizi yapılacak. Vatandaşın istediği belediye başkanı profili çıkarılacak ve tarifi yapılacak. AK Parti’nin daha önce vermiş olduğu vaatler, neyi yapıp yapmadığı tespit edilecek ve vatandaşa anlatılacak.

Haberin Devamı

CHP, aralık ayı içinde en az 500 belediyenin adayını eğilim yoklaması ya da merkez yoklamasıyla belirleyip açıklamayı ve 100 gün önceden yerel seçim kampanyasını başlatmayı planlıyor. Bu amaçla milletvekilleri, parti yöneticileri, Parti Meclisi ve YDK üyeleri, eski milletvekilleri ve örgüt tam kadro sahada olacak. Alana inecek ekipler il il rapor hazırlayacak. Yapılacak anket, örgütün izlenimleri, milletvekilleri, bölgeye giden heyetten alınan bilgiler harmanlanacak ve o bölgenin nasıl bir belediye başkanı istediğinin profili çıkarılacak. Mevcut belediye başkanlarının karnesi de çıkarılacak. Sahadan gelen verilere göre karnesi iyi olanlar, açık ara önde görülenler tekrar aday gösterilecek.

Vatandaşa anlatacaklar

Haberin Devamı

CHP belediye başkan adaylarının ilk açıklanacağı yerleri de belirledi. Buna göre mevcut başkanlardan saha verileri olumlu çıkanlar, CHP tarafından yönetilmeyen yerler ve önceki seçimde çok az oy farkıyla kazanılmış ya da kaybedilmiş belediyelerin adayları ilk etapta ilan edilecek.

CHP, AK Parti’nin daha önceki seçimlerde vermiş olduğu vaatlerin listesini de mercek altına alacak. Vaatlerin ne ölçüde tutulup tutulmadığı tespit edilerek, bunlar vatandaşa tek tek anlatılacak.

Sokak sokak çalışma

İstanbul’da özel bir strateji izleyen CHP, ilçe ilçe sokak sokak mahalle mahalle çalışma yaptı. Her ilçenin ayrıntılı raporunu çıkaran CHP, “bu ilçede nasıl bir belediye başkan adayı profili toplum tarafından isteniliyor” sorusunun yanıtına çalıştı. Bütün ilçelerden gelen veriler toplandı. CHP’li bir kurmay, “Bütün ilçelerin çalışması bitti. Elimizde çok güçlü bir veri tabanı var. Bu çalışmada herhangi bir ilçede herhangi bir mahallenin herhangi bir sokağının beklentisinden, o ilçede AK Parti’nin daha önce vermiş olduğu vaatler, iktidarda olan partinin neyi yapıp neyi yapmadığından, son 10 yıldaki demografik değişiklikler, alt üst gelir grupları arasındaki yer değişikliğine kadar biz İstanbul’un bütün envanterini çıkardık” dedi.

Karayalçın ve Öymen ile görüştü

CHP lideri Özgür Özel, partisinin eski genel başkanları Altan Öymen ve Murat Karayalçın’la genel merkezindeki makamında bir araya geldi. Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba eşlik etti. Özel, daha sonra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile görüştü.

Haberin Devamı

Özel, dün ayrıca Alevi vakıf, federasyon ve dernek başkanları ile Parti Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi.

İstanbul’da il başkanları kampı

CHP il başkanları yerel seçim için İstanbul’da kampa girecek. 24-25-26 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek kampta seçim stratejisi masaya yatırılacak.

Soyer’e iki soruşturma

HABER MERKEZİ- İçişleri Bakanlığı, Osmanlı Devleti’ne ve son padişah Vahdettin’e hakaret ettiği gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e soruşturma başlattı. “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik” ile suçlanan Soyer, “Gerçekten akıl alacak gibi değil üzücü bir durum. Atatürk’le, Cumhuriyetle hesaplaşan bir tablo ortaya çıkıyor. Buyursunlar gelsinler biz buradayız. Atatürk’ün çizdiği yol üzerinde yürümeye devam edeceğiz” dedi. Öte yandan Soyer, 14 yıl önce Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde eski belediye binasının önündeki Rum kilisesine ait çanı Yunanistan Konsolosluğu’na verdiği iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.