Gündem CHP'de Hatay düğümü çözüldü! Lütfü Savaş kararı belli oldu

CHP'de Hatay düğümü çözüldü! Lütfü Savaş kararı belli oldu

20.02.2024 - 01:24 | Son Güncellenme:

CHP, Hatay'da Lütfü Savaş ile devam edecek mi etmeyecek mi sorusu yanıt buldu. Gelen son dakika bilgisine göre CHP'nin Lütfü Savaş kararı kesinleşti.

CHPde Hatay düğümü çözüldü Lütfü Savaş kararı belli oldu

 

CHP içerisinde bir süredir tartışılan Hatay Büyükşehir Belediye adayının kim olacağı, parti tarafından yapılan yazılı açıklama ile belli oldu. CHP tarafından yapılan açıklamada “Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

ADI ANONS EDİLMEMİŞTİ

CHP’nin aday tanıtım programında adaylar çağrılırken Hatay’a sıra geldiğinde Lütfü Savaş’ın adı anons edilmemişti. CHP’li kurmaylar anketlerde Savaş’la ilgili memnuniyetin düşük çıktığını belirterek, “Tekrar değerlendireceğiz” demişti. Programa gelmeyen ve koltuğu boş kalan Savaş için “aday tanıtım kartı” hazırlandığı da ortaya çıkmıştı. Kulislerde Hatay için adı geçen eski milletvekili Mehmet Dönen, “Bana tebliğ edilen bir şey yok” ifadelerini kullanmıştı.

ESENYURT VE GÜNGÖREN'E YENİ ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi Güngören ve Esenyurt ilçeleri için yeni aday atandığını duyurdu. CHP'den yapılan açıklamada "başkan adaylarımız, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

İşte CHP'den yapılan o açıklama;

İstanbul Güngören ve Esenyurt ilçe belediye başkan adaylarımız, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmiştir. Ali Gökmen ve Temel Akkoçlar’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Esenyurt ilçesi için Prof. Dr. Ahmet Özer ve Güngören ilçesi için Yüksel Yalçın belediye başkan adayı olarak atanmıştır.