Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubai'de İklim Zirvesi'nde diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubai'de İklim Zirvesi'nde diplomasi trafiği

01.12.2023 - 10:24 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün saat 15.45'te özel uçak 'TRK' ile Esenboğa Havalimanı'ndan Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti.

Haberin Devamı

Erdoğan, Dubai'de gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında düzenlenecek Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin yapılacağı alana gelişinde, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından karşılandı.

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya İklim Eylemi Zirvesi”nde aile fotoğrafına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubaide İklim Zirvesinde diplomasi trafiği

ERDOĞAN, İSKOÇYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Dünya İklim Eylemi Zirvesi için Dubai’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubaide İklim Zirvesinde diplomasi trafiği

BİR GÖRÜŞME DE MELONI İLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü. Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan COP28 Zirvesi için bulunduğu Dubai'de İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi kabul etti.

Görüşmede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım çabaları ve kalıcı barış için yapılması gerekenler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, bölgedeki insani durumun gün geçtikçe, saldırılar sürdükçe daha da ağırlaştığını ve ölümleri sonlandırmak için İsrail'i durduracak etkin adımlar atmanın şart olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son gelişmelerin bölgede 1967 sınırlarında, bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasının önemini bir kez daha ortaya çıkardığını bu konuda İtalya'yla da yakın iş birliğinin önemini işaret etti.

Görüşmede ayrıca iki lider, savunma sanayii, Türkiye'nin AB üyelik süreci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve terörle mücadele konularında görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubaide İklim Zirvesinde diplomasi trafiği

Zirvede diplomasi trafiğe devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüştü.

ZİRVEDEKİ KONULAR

Zirvede, iklim değişikliğiyle mücadele politikaları başta olmak üzere, çevre sorunları, enerji, gıda, sağlık gibi muhtelif konularda liderler düzeyinde görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Erdoğan'ın, toplantı marjında, katılımcı bazı ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapması da öngörülüyor.

Haberin Devamı

GAZZE'DEKİ SON DURUM DA ELE ALINACAK

Dubai'deki konferansta dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanları yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında bazı liderlerle ikili görüşmeler de yapacak. Erdoğan, liderlerle yapacağı görüşmelerde başta Gazze'deki son durum olmak üzere uluslararası gelişmeleri ve ikili ilişkileri de ele alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.