Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1797 konutun inşa süreci başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1797 konutun inşa süreci başlıyor

21.02.2023 - 19:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep İslahiye'de yaptığı açıklamada, "Nurdağı'nda 456, İslahiye'de 399, Kilis merkezde 645 ve Adıyaman Kahta'da 287 olmak üzere toplam 1797 konutun inşa süreci hemen yarın başlıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nurdağı ziyaretinin ardından depremin vurduğu İslahiye ilçesini ziyaret etti. Beraberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bakanlar ile birlikte İslahiye’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalyon Holding tarafından kurulan konteyner kentti ziyaret etti. Burada yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra depremzede bir aileye misafir oldu. Aile ile görüşen Erdoğan, çocukları da sevdi.

1797 KONUTUN İNŞA SÜRECİ BAŞLIYOR

Daha sonra Afet Koordinasyon Merkezinde yapılan görüşmenin ardından ilk olarak Devlet Bahçeli konuştu. Bahçeli, Nurdağı ve İslahiye’de modern şehirler kurulacağını söyledi. Bahçeli’nin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem felaketinin ardından yürütülen çalışmaları yerinde görmek amacıyla İslahiye’ye geldiğini ifade etti. Konuşmaktan çok depremzedeleri dinlemek ve tavsiyeleri almak için alanda olduklarına dikkat çeken Erdoğan, "İslahiye, Gaziantep’in ilçeleri arasında depremden en olumsuz etkilenen yerleşim birimlerimiz arasında yer alıyor. Bir tarafta Nurdağı, bir tarafta burası. Nurdağı 40, İslahiye 60 bin nüfusa sahip ve iki ilçemiz büyük darbe aldı. İlçede bulunan 31 seyyar mutfağımız vatandaşa hizmet veriyor, aynı zamanda kumanya dağıtımı sürüyor. Su ve elektrik konusunda sıkıntı kalmadı, doğalgaz arzı ile ilgili çalışıyoruz. Karayolları ile ilgili herhangi bir sorun görünmüyor, barınma ve diğer beklentilere de çözüm üretiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1797 konutun inşa süreci başlıyor


Deprem felaketinin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında sona gelindiğini; Gaziantep, Kilis ve Adıyaman’da zemin etüt çalışması tamamlanan alanlarda 1797 konutun inşa sürecinin yarın başlayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"İslahiye’deki 2 bin 220 binadaki 5 bin 175 bağımsız bölümün kullanıma uygun olmadığı anlaşıldı. 2 ay içinde 18 bin 544’ü Gaziantep’te olmak üzere ülkemiz genelinde 200 bin konutun inşasına başlıyoruz. Ayrıca köylerimizde de 70 bin yerel dokuya uygun konut yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şehir merkezlerimizde inşa edeceğimiz 200 bin konuttan jeoloji ve zemin etütleri tamamlanan yerlerdeki ilk sözleşmeleri imzaladık. Nurdağı’nda 456, İslahiye’de 399, Kilis merkezde 645 ve Adıyaman Kahta’da 287 olmak üzere 1797 konutun inşa süreci hemen yarın başlıyor. Bu şekilde ön hazırlıkları tamamlanan her yerde süratle inşaatlara başlayacağız. Hep söylediğim gibi ağırına hafifine bakmadan şehirlerimizi yeni bir anlayışla güvenli, huzurlu yerleşim yerleri haline getirmekte kararlıyız. Güçlendirme şöyle böyle yok, sıfırdan başlamak suretiyle kendimize inanıp güveneceğiz binalarda oturanlar özgüven içinde otursunlar istiyoruz. Hedefimiz deprem konutları ve köy evlerini 1 yıl içinde büyük ölçüde tamamlamaktır. Devlet millet el ele vererek bu zor günlerin üstesinden geliyoruz, geleceğiz. Rabbim bizlere ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın." 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaptığı açıklamada “Zemin etütleri tamamlanan yerlerde ilk sözleşmeler imzalandı. 200 bin konut inşasına başlıyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN OSMANİYE'DE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

"1 yıl içinde 70 bin köy evi yapacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi Osmaniye'de önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Öncelikle Osmaniyeli vatandaşlarıma ev sahibi olarak değerli Cumhur müttefikimiz Devlet Bey ile şu anda birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımıza da kalbi şükranlarımı iletiyorum. Tüm depremzedelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 depreme biz de Kahramanmaraş'ta yakalandık. Maalesef bu depremlerimizde de kayıplarımız, yaralılarımız oldu. Yüreğimize düşen ateşi anlatmak kelimesiz kalıyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 41 BİNİ GEÇTİ

Haberin Devamı

Son tespitlerimize göre depremde hayatlarını kaybeden insanımız 41 bini geçerken 115 bin insanımız da yaralı olarak kurtarıldı.

KARADA MEYDANA GELEN EN ŞİDDETLİ DEPREM

Bilim insanları 6 Şubat Pazartesi günü maruz kaldığımız deprem felaketini 'Dünyada karada meydana gelen en şiddetli deprem' olarak tarif ediyorlar.

YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dün Hatay ve Kahramanmaraş'ı tekrar ziyaret ettik. Sadece ülkemizin değil insanlık tarihinin en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir. Devlet ve millet olarak yaralarımızı sarmaya, hayata çok daha sıkı bir şekilde yeninden tutunmaya çalışıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1797 konutun inşa süreci başlıyor


BUNLARIN GÖZÜ KÖR, KULAĞI SAĞIR

Deprem anından itibaren tüm imkanlarımızı şehirlerimiz için seferber etmiş durumdayız. Afet bölgesinin tamamına çekici, dozer, kamyon, arazöz, vidanjör gibi toplam 13 bine yakın iş makinesi sevk ettik. Her ne kadar ana muhalefetin başı ve yanındakiler 'devlet yok, iktidar yok' diyorsa da bunların gözü kör, kulağı sağır, kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren devlet 11 ilimizde yerini almıştır.

BÖYLE VİZDANSIZLIK OLUR MU

Haberin Devamı

Depremzedelerimizin yeme-içme ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla gereken tedbiri aldık. Ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Kızılay nerede diyor. Be ahlaksız, be namusuz, ne adi... Böyle vicdansızlık olur mu? Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak yenilir, yutulur bir şey değildir.

KULAKLARINIZ DUYUYOR MU ACABA?

Bölgeye sevk edilen 300 bin çadırın kurulumuyla ilgili 3 milyon 265 bin battaniyenin 310 bin ısıtıcının dağıtımı gerçekleştirildi. Kulaklarınız duyuyor mu acaba? İnanın bunların kulakları var duymaz, gözleri var görmez. Bunlar sağırdır, kördür.

TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

Sıcak yemekten kumanyaya, gıda paketi dağıtımına kadar tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Kalıcı konutların inşa adımlarını atmaya başladık. Daha önce dediğim gibi bize 1 yıl müsaade edeceksiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1797 konutun inşa süreci başlıyor

ALT YAPI HİZMETLERİ VERİLMEYE BAŞLADI

Haberin Devamı

Biz şehirlerimizi yeniden bütünüyle inşa edecek yaklaşımıyla adım atıyoruz. Osmaniye'de de İlk 200 bin konutun müjdesini dün Hatay'da vermiştik. 9 bin 550 konutla işe başlıyoruz. Kontrollü bir şekilde alt yapı hizmetleri verilmeye de başlanmıştır.

KÖYLERİMİZİ DE AYAĞA KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de bir yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Mart ayında 200 bini konut ve 70 bini köy evi olmak üzere ilk etapta toplam 270 bin ailemizi ev sahibi yapmak için bismillah diyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1797 konutun inşa süreci başlıyor


ÇIKARMAMIZ GEREKEN DERSLER VAR

Hepimizin çıkarması gereken dersler olduğu açıktır. Eksiklerimizi gidermemiz, güçlü yanlarımızı tahkim etmemiz büyük önem arz ediyor.

TEK BİR TOKİ BİNASI YIKILMADI

Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım. Bunu gerçekleştirmemiz lazım ki yataklarımızda huzurlu bir şekilde uyuyabilelim. TOKİ vasıtasıyla yürütülen toplum konutun önemini bir kez daha idrak ettik. Depremin olduğu bölgelerde hamdolsun tek bir TOKİ binası yıkılmadı.

HEPSİNİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Şehirlerimizin tarihi, kültürel ve sosyoloji dokusunu koruyarak inşallah kısa sürede hepsini yeniden ayağa kaldıracağız. Söz verdiğimiz gibi inşallah konutları 1 yıl içerisinde teslim etmeye başlayacağız. Vatandaşlarımdan bizlere 1 yıl müsaade etmelerini rica ediyorum.

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

FIRSATÇILARA PRİM VERMEYİN

Osmaniyeli kardeşlerime çağrımdır. Devlet ile millet arasına fitne sokma çalışanlara lütfen prim vermeyin. Fırsatçıların sizi karamsarlığa sürüklemesine fırsat vermeyin. Hiçbir insanımızı nasıl aç açıkta bırakmadıysak devletimiz depremzedelerimizin yanındadır. Türkiye düşmanlarına asla prim vermeyin.

GÖZLERİNİN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ

Can kayıplarında kusuru olanlardan hesabı sorulacak. Gözlerinin yaşına bakmayacağız. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Osmaniyeli kardeşlerimden devletine güvenmelerini devam etmelerini bekliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1797 konutun inşa süreci başlıyor

BAHÇELİ: TÜM ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Osmaniye'de konuşan Devlet Bahçeli de, "Sayın Cumhurbaşkanımıza ve yönetimindeki tüm arkadaşlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

ERDOĞAN'DAN NURDAĞI'NDA AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'nin ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet olarak hepinizin başı sağ olsun. Haberi alır almaz devletin tüm imkanlarını harekete geçirdik. Gaziantep'ten 87 bin vatandaşımızı başka illere tahliye ettik. Vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını kalıcı olarak giderecek adımlar atıyoruz. Uzman personelimiz hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

"Şehirlerimizin ihyasına önümüzdeki ay başlıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "18 bin 544'ü Gaziantep'te olmak üzere 200 bin konut için ilk kazmayı vuracağız. Deprem bölgesinde 11 ilimizde konut ve köy evi olarak hane sayısı 270 bini bulacaktır. İlerleyen dönemde bu sayıları tekrar belirleyeceğiz. Bu zor günlerin üzerinden beraberce geleceğiz. Gaziantep'i tekrar ve güçlü şekilde ayağa kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan şehirlerin yaralarını sarmakla kalmayacak, gerekli alt yapıyı kuracağız. Birliğimiz ve kardeşliğimize sahip çıktıkça aşamayacağımız hiçbir engel tanımıyoruz. Bu iktidar şimdi de bu 11 ilimizde sıkıntıları süratle aşacaktır. Bu büyük imtihan karşısında ülkemizi feraha kavuşturacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.