Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl paylaşımı: Yer gök bayrak olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl paylaşımı: Yer gök bayrak olsun

27.10.2023 - 20:27 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatanımızın 81 vilayetindeki tüm kardeşlerimi, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı evlerini, dükkânlarını, arabalarını Türk bayraklarıyla süsleyerek Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını selamlamaya davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan 100. yıl paylaşımı: Yer gök bayrak olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından bayrak çağrısı yaptı. Erdoğan yaptığı paylaşımda, "Cennet vatanımızın 81 vilayetindeki tüm kardeşlerimi, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı evlerini, dükkânlarını, arabalarını Türk bayraklarıyla süsleyerek Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını selamlamaya, bu gurur gününe ortak olmaya davet ediyorum. Yer gök bayrak olsun!" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "100. YIL HİTABI" İLE VATANDAŞLARA SESLENECEK

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim'de devlet erkanıyla Anıtkabir'e ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Dev Eser" Yağlı Boya Resim Sergisi'ne katılacak Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda tebrikleri kabul edecek.

Erdoğan, Donanma ve Türk Hava Kuvvetlerinin İstanbul Boğazı'ndaki geçit törenini izleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "100. Yıl Hitabı" ile vatandaşlara seslenecek.

100 GEMİYLE BOĞAZ'DA GEÇİT TÖRENİ YAPILACAK

Cumhuriyet Bayramı'nda saat 17.00'de, başta TCG Anadolu olmak üzere 100 gemiyle Boğaz'da geçit töreni yapılacak. Bu törene, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK dahil 20 muharip uçak da eşlik edecek.

Haberin Devamı

Geçit töreninde ayrıca 101 pare top atışı da gerçekleştirilecek. Bu, donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olacak.

"Cumhuriyetin Sesi, Cumhuriyetin Rengi" etkinliğiyle de Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası), Etnografya Müzesi, Saat Kulesi, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi mekanlar ile Efes Antik Şehri, Kapadokya gibi turistik mekanlar, özel ışık gösterileriyle renklendirilecek.

Bu mekanlarda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel bestelenen "100. Yıl Marşı" yankılanacak.

2023 DRON İLE İSTANBUL BOĞAZI'NDA IŞIK VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ YAPILACAK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, 2023 dron ile İstanbul Boğazı'nda ışık ve havai fişek gösterileri yapılacak.

İstanbul Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne kurulacak "Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı" gösterim alanında, su perdesi, su şovu ve üç boyutlu içeriklerin yayımlandığı ekranlarla, geçmişten bugüne Türkiye Yüzyılı vizyonu interaktif ve teknolojik bir deneyimle vatandaşların beğenisine sunulacak.

Türkiye Yüzyılı logosundan esinlenerek oluşturulan "Türkiye Yüzyılı" enstalasyonu da 29 Ekim'in parçası olacak.

Haberin Devamı

'HAYDİ TÜRKİYEM, YER GÖK BAYRAK OLSUN'

Adelet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin dört bir yanını şanlı bayrağımızla donatıyoruz. Haydi Türkiyem, yer gök bayrak olsun." dedi.

 

'MİLLETÇE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE DAHA NİCE 100 YILLARA'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Cumhuriyetimizin yeni yaşını, ilk günkü heyecanla kutluyor; her yerde şanlı bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice 100 yıllara... Yer gök bayrak olsun." iifadelerini kullandı.

HAKAN FİDAN'DAN PAYLAŞIM

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yer gök bayrak olsun!" ifadelerine yer verdi.

'YERDE GÖKTE DALGALANSIN AL BAYRAĞIMIZ!'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yer gök hürriyet! Yer gök ay yıldız. Yüz yıl önce yeri göğü inletmiş ecdadımız. Haydi evlatlarım, haydi meslektaşlarım, haydi Türkiye’m. Yerde gökte dalgalansın al bayrağımız!" dedi.

'GÜZEL VATANIN HER YANINI ŞANLI BAYRAĞIMIZLA DONATALIM'

Haberin Devamı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Asil memleketimizin her bir ferdini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına katılmaya davet ediyorum. Güzel vatanın her yanını şanlı bayrağımızla donatalım. Yer gök bayrak olsun!" ifadelerini kullandı.

 

MEHMET ŞİMŞEK'TEN PAYLAŞIM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yer Gök Bayrak Olsun!" dedi.