Gündem ‘Değişimin nasıl gerçekleşeceği belli’

‘Değişimin nasıl gerçekleşeceği belli’

13.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de değişim tartışmalarını değerlendiren Öztrak “Genel Başkanımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış MYK’sını değiştirmiştir. Kongre takvimini başlatarak örgütlerde değişimin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreci üyeler, ilçe, il ve kurultay delegeleri belirleyecektir” dedi.

‘Değişimin nasıl gerçekleşeceği belli’

Mehtap Gökdemir - CHP MYK dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK’da başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel’den gelen “değişim” çıkışları gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, “Ben Genel Başkan olarak değiştirebileceğim her şeyi değiştirdim. Ancak Genel Başkanlık ile ilgili karar kurultayın. Genel Başkan değişimi olacaksa onu kurultay yapacak. Nasıl olacağı belli. Kongre takvimi başlatıldı, süreci üyeler, ilçe, il ve kurultay delegeleri belirleyecek. Demokratik süreç ilerliyor” dedi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İTHAL BAŞKAN: Erdoğan ülkeyi öyle bir döviz sıkıntısına soktu ki şimdi yeni atadığı Hazine ve Maliye Bakanı, sarayın kaçırdığı yatırımcılar ülkeye dönsün diye İngilizce sosyal medya mesajlarıyla garanti vermek zorunda kaldı. Müslüman mahallesinde salyangoz sattı. Bakan güven sağlamak için yurt dışından, Merkez Bankası’nın başına ithal başkan getiriyor. Eski Merkez Bankası Başkanı’nı, BDDK Başkanlığı’na atıyor.

ASGARİ ÜCRET: Ülkemizde çalışanların yarısından fazlası asgari ücret veya civarında ücret alıyor. Asgari ücret 10 bin 362 liraya ulaşan açlık sınırının 1.856 lira altında. Önceki dönemin Çalışma Bakanı “500 dolar bazında asgari ücret” sözü vermişti. Bu bile asgari ücreti açlık sınırının üstüne zar zor çıkarıyor.

Haberin Devamı

KIRSAL AÇIKLAMASI: (Kılıçdaroğlu’nun kırsal kesimdeki seçmene yönelik sözleri) Genel Başkanımız, bir, iki ve üç sandıklı yerlerdeki seçim sonuçlarını açıkladı. Bunu yaparken de vatandaşı değil, kendimizi eleştirdi. Ama gösterdiği tepkiye bakılırsa, saray bundan çok rahatsız olmuşa benziyor. İşini yapacağına, seçimde attığı iftiralardan, yaptırdığı sahte videolardan, milletin vergileriyle çalışanlarına maaş ödeyen TRT’yi saray borazanı gibi kullanmaktan hiç utanmadığı görülüyor. Hala on parmağındaki on karayı partimize sürmeye, bu ülkenin en köklü partisine hala ayar vermeye kalkmaya cüret ediyor.

DELEGE BELİRLEYECEK: (İmamoğlu’nun ardından Özgür Özel’in değişim sinyali vermesi) CHP’de değişimin nasıl gerçekleşeceği bellidir. Bu partinin 100 yıllık geçmişine güçlü kurumsal yapısına ve mer’î (yürürlükte bulunan) mevzuata göre bu süreç gerçekleşir. Genel Başkanımız, kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış, MYK’sını değiştirmiştir. Yeni MYK’da ilk toplantısında kongre takvimini başlatarak örgütlerde değişimin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreci üyeler, ilçe, il ve kurultay delegeleri belirleyecektir. Kurultay iradesinin en sağlıklı biçimde oluşması için de herkes elinden geleni yapmalıdır, yapacaktır.

TDP 23 Haziran’da CHP’ye katılacak

MYK’da yaz döneminde milletvekillerine verilecek çalışma programının kapsamı ele alındı. Siyasi süreç konuşulurken, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün partisinin CHP ile birleşme iradesine ilişkin açıklaması değerlendirildi. TDP’nin 23 Haziran’da yapacağı olağanüstü kongre ile kendini feshedip CHP’ye katılma kararı alacağı bilgisi verilen MYK’da, katılım sürecine ilişkin yapılacak işlemlerin de konuşulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bir çıkış da Özel’den

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in “Aday mısınız?” sorusuna verdiği, “Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Sorumluluk almaktan kaçmayacağım” yanıtı parti kulislerinde yankı buldu. Milliyet’e değerlendirme yapan bir MYK üyesi “Özgür Bey, Genel Başkan’la yakın çalışıyor. Yeni Grup Başkanı oldu. Orada onun adına duruyor. Açıklamayı Genel Başkan’a muhalefet gibi değil, bir farklı bakış açısı, yön verme gibi yorumluyorum” dedi. Bir başka üye ise “Genel Başkan’ın kendi isteği dışında kimsenin bir sonuç alacağını düşünmüyorum” diye konuştu.