Gündem DEM Parti'nin CHP'den istediği İstanbul'da 2 ilçe! Görüşme öncesi dikkat çeken detay

DEM Parti'nin CHP'den istediği İstanbul'da 2 ilçe! Görüşme öncesi dikkat çeken detay

11.01.2024 - 10:57 | Son Güncellenme:

CHP ile DEM Parti arasında yerel seçimde iş birliğine yönelik görüşmeler sürerken, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir son duruma ilişkin bilgileri aktardı.

DEM Partinin CHPden istediği İstanbulda 2 ilçe Görüşme öncesi dikkat çeken detay

Yerel seçim takvimi işlerken ittifak arayışları ivme kazandı. DEM Parti, CHP'den görüşme talep etti. Görüşmenin adresi CHP Genel Merkezi olarak belirlendi.

Haberin Devamı

İki parti arasındaki ilk temas, 13 Aralık'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in DEM Parti'yi ziyareti ile gerçekleşti. Özgür Özel ve DEM Partililer yaptığı açıklamada görüşmeyi verimli olarak nitelemişti.

CHP ile DEM Parti arasındaki ikinci görüşmede yerel seçimlere yönelik ittifakın gündeme gelmesi beklenirken Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir A Haber'de açıklamalarda bulundu.

Özay Şendir'in açıklamaları şöyle:

“Olacak olan şey tabi ki bir ittifak görüşmesi, Ekrem İmamoğlu’nun bir yol haritası var. İstanbul’da bir kez daha büyükşehir belediye başkanı seçilip 2028’de muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olmak.

DEM'İN ELİ GÜÇLÜ

Bu formülün hayata geçebilmesi için Ekrem İmamoğlu’nun DEM parti ile ittifaka ihtiyacı var. Özgür Özel’in de bir taraftan baktığınız zaman koltuğunda rahat oturabilmesi için İstanbul, Ankara, İzmir’i kaybetmeme gibi bir hedefi var. İş DEM Parti’ye gidiyor. Pazar günü başlayan kriz. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin vermediği bir salon krize yol açmıştı. DEM Parti’nin eli daha güçlü.

Haberin Devamı

KOŞULSUZ DESTEK VERDİK

DEM Parti diyor ki biz size 14-28 Mayıs’ta koşulsuz destek verdik, siz Zafer Partisi’ne bakanlık verdiniz, biz hiçbir şey alamadık şimdi biz çok şey istiyoruz diyor.

DEM'İN İSTANBUL'DAN İSTEDİĞİ 2 İLÇE

Sultanbeyli ve Adalar ilçesi istenebilir diye duydum. Siyasi şartlar yüzde 10 civarında dolaşan DEM ile iş birliğine zorluyor. Parti tabanının rahat etmesi için buna ihtiyaç var. Parti tavanı şu anda kendi siyasi yol haritasını yürütebilmesi için DEM Parti ile iş birliğine mecbur gibi duruyor.

İÇERİDE NEYİN SAVAŞI VERİLİYOR?

CHP’de çok garanti görülen İstanbul’un en zengin ilçeleri, Kadıköy, Beşiktaş çok garanti olan yerler vardır, Ankara’da da böyle, buralar çok önemseniz. Partide birden fazla güç grubunun olduğunu biliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Avrupa nezdindeki en önemli yerel yönetimler sürecinin başında olan bir isim. Tartışma çok daha başka noktada herkes kendisine yakın ismin bir yere gelmesinden başlıyor.

HERHANGİ BİR VAAT YOK

Değişimden kastettiğiniz şey nedir? Yüzlerin değişmesi midir yoksa siyaset yapma anlayışının değişmesi midir? İdeolojik boşluklar var. Şu anda cepte var sayılan yüzde 25’in temeli iktidar bir kez daha kazanmasın motivasyonu, onun dışında herhangi bir vaat olmadı bugüne kadar. CHP’nin ekonomi politikasının bugün AK Parti’nin uyguladığı ekonomi politikasından farklı bir söylemini duyduk mu? Bir vergi reformu önerisi bir şey duyduk mu? Hayır.