Gündem Depremden sağ çıkan Alvin paylaşılamadı

Depremden sağ çıkan Alvin paylaşılamadı

04.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ahmet Ustamazman, Kahramanmaraş’ın ünlü dövmecilerindendi. Üç evliliğinden biri kız 4 çocuk babası olan Ustamazman’ın eşi Gülendam Seçkin’in Scottish Fold cinsi kedisi Alvin, depremin 10’uncu gününde canlı olarak enkazdan çıkarılırken, eski eşin de birlikte yaşadığı 7 kişilik ailenin ise cansız bedenlerine ulaşıldı.

Depremden sağ çıkan Alvin paylaşılamadı

NAMIK DURUKAN Kahramanmaraş -  Alvin’i sahiplenmek için Türkiye’nin dört bir yanından koruma altına alındığı Rehabilitasyon ve Bakımevi’ne telefonlar gelirken, hem Ahmet Ustamazman hem de eşi Gülendam’ın ailesi kedinin kendilerine verilmesini istedi. İki tarafın uzlaşmasıyla Alvin, Ustamazman ailesine teslim edildi.

Haberin Devamı

Alvin temelde bulundu

Ustamazmanların damadı Remzi Çakmak, ailenin yaşadığı 12 Şubat Mahallesi’ndeki Seda Apartmanı’nın üç saniyede yerle bir olduğunu, insanların yataklarından kaçma fırsatı bile bulamadığını belirterek, şunları anlattı:

“9 gün kendilerine ulaşamadık. Ahmet Ustamazman’la birlikte eşi Gülendam, dört çocukları ve eski eşi İngiliz Marion Hanım birlikte yaşıyorlardı. 9’uncu günün akşamı 6’sının cansız bedeni enkazdan çıkarıldı. Ertesi gün termal cihazarla ve madencilerle beraber tekrar harekete geçtik. İlk önce iki kolon arasında Alvin’i bulduk. Ciğerlerinde sorun, gözünde enfeksiyon vardı. Ahmet Ustamazman’ın cesedine ise akşam ulaştık.

Kendisi Alzheimer hastaları için ücretsiz dövme yapıyordu. Meme kanseri hastalarına yönelik çalışmaları vardı. Çocukları Akın ve Mert, 16-17 yaşındaki çocuklardan oluşan Kahramanmaraş’taki futbol takımlarının kaptanı idi.

Haberin Devamı

İlk eşinden olan Metesun, Ankara’da İngilizce öğretmenliğinde yüksek lisansı birincilikle bitirdi. Öğrencilere ücretsiz dersler veriyordu. Ahmet Ustamazman’ın ikinci eşi Marion da aynı evde yaşıyordu. Çocukları olmamasına rağmen eşine hep destek verdi, bir gün olsun sorun yaşamadılar. Birbirlerini kırmadan yaşıyorlardı. O da İngilizce öğretmenliği yapıyordu. Ücretsiz dersler de veriyordu. 11 yaşındaki Açelya 6. sınıf öğrencisi idi. Gülendam Hanım, dövme atölyesinde eşine yardım ediyordu.”

‘Aileyi zor ikna ettik’

Ahmet Ustamazman’ın yeğeni Zeynep Sultan Çakmak da, Alvin’in aileden geri kalan tek canlı olduğunu, bu nedenle kendileri için manevi değeri bulunduğunu söyledi.

Yengesi Gülendam’ın ailesinin de Alvin’i sahiplenmek için Geçici Barınma Merkezi’ne müracaat ettiğini anlatan Çakmak, “Amcam ve ailesinden kalan tek can bu kedi. Hiçbirisi kurtulmadığı için kedilerini sahiplenmek istedik. Yengemin ailesi için de Alvin bir candı. Onlar da sonunda ikna oldu ve ‘Siz alabilirsiniz, bizim için bir sıkıntı yok’ dediler. Kediyi bizim dışımızda da çok fazla sahiplenmek isteyen oldu” diye konuştu.

Ahmet Ustamazman’ın ağabeyi Mehmet Ustamazman, Alvin’e kardeşinden bir anı olarak gözü gibi bakacaklarını ve yaşatacaklarını belirterek, “Kardeşim, eşi ve çocuklarından geriye bir tek Alvin kaldı. Onların anısına gözümüz gibi bakacağız” dedi.