Gündem Dikey Geçiş Sınavı ek tercih sonuçları açıklandı mı? DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

Dikey Geçiş Sınavı ek tercih sonuçları açıklandı mı? DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

11.10.2019 - 14:33 | Son Güncellenme:

2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih işlemleri 1-7 Ekim 2019 tarihleri arasında alındı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden alınan DGS ek tercihlerin sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM, DGS ek tercih sonuçları için tarih verdi mi?

Dikey Geçiş Sınavı ek tercih sonuçları açıklandı mı DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

2019-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2019-2020 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

DGS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

DGS ek tercih sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM, DGS ek tercih sonuçlarını açıkladığında haberimizin içeriğinden detaylı bilgi alabilirsiniz.