Gündem Dinmeyen acı

Dinmeyen acı

12.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanarak hayatını kaybeden Berkin Elvan vefatının ikinci yılında anıldı

Dinmeyen acı

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan ölümünün 2. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Ailesinin ve sevenlerinin katıldığı anma töreninde Berkin’in annesi Gülsüm Elvan baygınlık geçirdi. Anne Gülsüm ve baba Sami Elvan ile yakınları, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve CHP ile HDP’li milletvekillerinin de katıldığı anmada, anne Gülsüm Elvan’ın oğlunun mezarına kapanarak “Yavrum aç yaralarını sarayım” diyerek ağlaması yürek burktu. Yaşasaydı bugün 17 yaşında olacak olan Elvan’ın mezarına karanfil, ekmek ve “Sana söz, yine baharlar gelecek” yazılı not bırakılan anmada katılımcılar saygı duruşunda bulunarak, Elvan için dua etti.

“Üzerinden iki yıl geçti ama yaramız hiç kapanmadı” diyen baba Sami Elvan, “Berkin’in ölüm emrini verenlerin yargılanmadığı sürece o polisin de yargılanmasının hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı. Oğlunun mezarına kapanarak sürekli gözyaşı döken anne Gülsüm Elvan ise yaşadığı acıya daha fazla dayanamayarak fenalık geçirdi.

O polis ifade verdi

Bu anlarda Gülsüm Elvan’ı Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz sakinleştirmeye çalıştı. Anmaya, Gezi Parkı olayları sırasında yaşamlarını yitiren Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert’in aileleri de katıldı. Öte yandan Elvan’ın gaz bombasıyla vurulmasına ilişkin yürütülen soruşturmada yapılan görüntü incelemeleri sonucunda gaz bombasını polis memuru E.Y.’nin attığının tespit edildiği iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu’nda ifade veren polis E.Y., ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, gaz atan tüfeği kullanma sertifikası olmadığını, görüntülerdeki kişinin de kendisi olmadığını belirtti.

Asılsız haber açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Bassavcısı Hadi Salihoğlu, Berkin Elvan’ın soruşturmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Kamuoyunda ’Berkin Elvan’ soruşturması olarak bilinen soruşturma ile ilgili olarak son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal paylaşım ağlarında, soruşturmanın tamamlandığı ve olay failinin bulunduğu ancak dava açılmadığı şeklindeki asılsız haberlerin yapıldığı gözlenmekedir.

Algı oluşturma amacı açık olan bu yayınların soruşturmayı yanlış yönlendirme ve adli yargıyı etki altına almaya çalıştığı değerlendirilmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Havai fişekli eylem

Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümünü bahane eden maskeli yaklaşık 20 kişi, Mithatpaşa Caddesi üzerinde barikat kurdu. Polis, havai fişek atıp taşkınlık yapan gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Buna rağmen dağılmayan gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Maskeli kişiler, ara sokaklara dağıldı.