Gündem Dışişleri Bakanlığı’nda yeni atamalar: Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç oluyor

Dışişleri Bakanlığı’nda yeni atamalar: Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç oluyor

17.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’ne Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç’in getirilmesi kararı alındı.

Dışişleri Bakanlığı’nda yeni atamalar: Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç oluyor

Dışişleri Bakanlığı’nda bazı büyükelçilik ve daimi temsilciliklere yeni atamalar yapılmasına ilişkin karar alındı. Atamalar, agremanların alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla resmiyet kazanacak.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, büyükelçilere, yeni görevlerini “hayırlı olsun” dileği ile tebliğ etti. Buna göre; Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç olacak. Türkiye’nin Ukrayna büyükelçisi de değişiyor.

Kiev Büyükelçiliği için 2014-2016 arasında Abu Dabi Büyükelçiliği görevini üstlenen Mustafa Levent Bilgen tercih edildi. Türkiye’nin yeni Madrid Büyükelçisi ise Nüket Küçükel Ezberci olacak. 1992 ile 2007 yılları arasında Dışişleri’nde diplomat olarak görev yapan Ezberci daha sonra aile şirketine geçmişti.

Dışişleri’ndeki kariyerine büyükelçi olarak dönen Ezberci’nin adı kısa süre önce Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine giren ilk kadın olarak gündem olmuştu. Cezayir Büyükelçiliği’ne ise Doç. Dr. Mücahit Küçükyılmaz atanacak.

Haberin Devamı

Denktaş’ın torunu

Fidan’ın tebliğine göre, Paris Büyükelçiliği’ne Türkiye’nin Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer, Varşova Büyükelçiliği’ne Rauf Denktaş’ın torunu Rauf Alp Denktaş, Asuncion Büyükelçiliği’ne Yavuz Kül, Fas Büyükelçiliği’ne Mustafa İlker Kılıç getirilecek.