Gündem E-devlet kapısı ile hangi sorgulamaları yapabilirim?

E-devlet kapısı ile hangi sorgulamaları yapabilirim?

15.08.2016 - 18:53 | Son Güncellenme:

E-devlet kapısı ile internet üzerinden yapılabilecek bütün işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle internet üzerinden yapılacan işlem sayıları da artmakta. Peki E-devlet ile hangi işlemler yapılabilir? E-Devlet sistemine haberimizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

E-devlet kapısı ile hangi sorgulamaları yapabilirim

E-devlet sistemi son dönemde önemli şekilde kullanılan uygulamalardan biridir. Resmi kurumlara ait sorgulamaları internet üzerinden E-devlet ile kısa sürede yapabilirsiniz. E-devşet sistemine ilişkin bilinmesi gereken tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

Haberin Devamı

Ülke genelinde binlerce kişinin aktif bir şekilde kullanıma sahip olması sonucunda bizler de gerekli olan tüm işlemlerimizi yapabilmek için bu internet sistemlerinden yararlanabiliriz. Teknolojik alanda yapılan gelişmeler ve de gerçekleştirilen bu ilerlemeler sonucunda vatandaşların büyük bir hızla kullanıma geçmelerinin sağlanması için bu sistemler aktif bir şekilde kullanılmaya başlar. Vatandaşlar adına düzenlenen bu hizmetten yararlanmak için sadece internet ile bağlantımızı sağlamamız yeterli olur. Dünden bugüne gelişim gösteren teknik gelişmeler sonucunda vatandaşlar da bu noktada gerekli olan hizmetlerden yararlanabilmemiz adına devlet kurumlarında olan işlemlerin daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlar. Devletin kamu kurumları vatandaşlara her gün başka başka kurum binalarına gitmemiz gerekebilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gündelik yaşantımız içerisinde yapmamız gereken çok sayıda ki işlemler bu sayede artık biraz daha az sayılara düşer. Çünkü kurum binalarında oluşan kalabalık ve de yoğunluk sonucunda bizler bu tür işlemlerimizi yapabilmek adına bu sistemler oluşturulur. Kamu kurumları adında verilen bu hizmetlerden dilediğimiz zaman bizlerde yararlanabiliriz. Kamu kurumları içerisinde yer alan tüm bu hizmetler adına oluşturulan>Son dönemlerde internet kullanımının artmasından sonra vatandaşlar olarak bizler gerekli olan tüm işlemlerimizi yapabilmek için e-Devlet adında ki>E-Devlet online sorgulama ekranından bizler kolayca hizmet alabiliriz. Çünkü bu hizmet portalına giriş yapmak bir hayli kolaydır. Şimdi öncelikle sizler nüfus cüzdanınız ile beraber yakınlarınızda bulunan bir PTT şubesine gidiniz. Vatandaşlara hizmet veren postane görevlisinden e-Devlet şifresi almak için geldiğinizi belirtiniz. Orada bulunan görevli kişide sizlerden e-Devlet şifresi için öncelikle nüfus cüzdanınızı ve de hemen ardından 2 TL olan işlem ücretini talep eder. Tek kullanımlık olan bu e-Devlet şifresini aldıktan hemen sonra sizler de T.C. kimlik numaranız ile bu sisteme kolayca giriş yapabilirsiniz. Bu girişi yapar yapmaz sistem sizlerden e-Devlet şifrenizi güncelleştirip kişiselleştirmenizi isteyecektir. Bunun içinde yapılan çalışmalardan kolaylıkla giriş yapmanız adına kendi şifrenizi belirlemiş olacaksınız. Bu şekilde artık e-Devlet online hizmet portalına giriş yaparken sizler bu şifrenizi kullanırsınız. E-Hizmetler olarak vatandaşlara sunulan hizmetlerin kurum binasını ya da hizmetin adını bu alandan bulup üzerine tıklayarak gerekli olan bilgileri sisteme girerek tek bir tuşla işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.