Gündem E-Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama ve SSK prim borç nasıl öğrenilir?

E-Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama ve SSK prim borç nasıl öğrenilir?

04.09.2015 - 00:42 | Son Güncellenme:

SGK ve SSK sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapmak artık çok kolay! SGK hizmet dökümünüzü internet üzerinden alarak kolayca SSK bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu haberimizde tüm SGK sorgulamalarına ve SSK hizmet dökümünüze nasıl ulaşabilirsiniz haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama ve SSK prim borç nasıl öğrenilir

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri vatandaşlara sigorta işlemlerinde önemli ayrıcalıklar sağlıyor. Günümüzün modern internet teknolojisini vatandaşa sunduğu sigorta hizmetlerinde en aktif biçimde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde son derece geniş bir online hizmet ağı bulunuyor.İnternet teknolojilerinin son yıllarda çok daha hızlı biçimde gelişimi ile birlikte yaşamın her alanında kendisine daha sık olarak yer bulmaya başlaması, internetin yaşamın en vazgeçilemez temel gereksinimlerinden birisi olmasına yol açıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu onlineSGK hizmet dökümü sorgulama gibi online işlemler ile sigorta durumunun en güncel ayrıntılarına internet kolaylığında ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Son yıllarda akıllı cihazlar ve daha pek çok teknolojik yenilik ile birlikte bulunulan her yerden internete erişim sağlanabilmesi ve vatandaşın yaşamının her anında interneti yoğun olarak kullanması, internetin günlük yaşamın şekillenmesinde ve işleyişinde önemli etkilerinin oluşmasına neden oluyor. Modern yaşantı içerisinde bu denli etkin bir role sahip olan interneti, vatandaşa sunduğu hizmetlerinde aktif olarak kullanarak, daha hızlı, daha pratik ve daha modern sigorta hizmetleri sunabilmeyi amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşın ihtiyaçlarına ve taleplerine göre internet üzerinde yeni online sigorta hizmetleri açıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2007 yılının ocak ayında aktif olarak faaliyet geçirilen ve SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigorta kollarını tek bir çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu, kurulduğu günden bu yana internet hizmetlerine daha fazla ağırlık veriyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde daha aktif bir rol üstlenmesine yol açan modern hizmet politikasını benimsemesi, vatandaşın internet üzerinden online SGK hizmet dökümü alabilmesi gibi pek çok önemli kolaylığı ve avantajı beraberinde getiriyor. Günümüzde sigorta mükellefleri artık bulundukları her yerden internete erişim sağlayarak, dijital platform üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm online hizmet uygulamalarını kullanabilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan online SGK hizmet dökümü sorgulama hizmetinden vatandaşlar iki farklı yöntem ile yararlanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde onlinesigorta sorgulama hizmeti olarak sunulan en popüler ve ilk yöntem olarak öne çıkan E SGM uygulaması üzerinden işlemler şifresiz olarak gerçekleştirilebiliyor.

Vatandaşın internete erişim sağlayabildiği her noktada e-sgm.sgk.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen E SGM uygulaması üzerinde pek çok sigorta sorgulaması güvenlik amaçlı olarak bazı kişisel kimlik bilgilerinin girilmesi dışında şifre gibi ek güncel unsurlarının girişini talep etmiyor. Böylelikle vatandaşlar kolaylıkla şifresiz sigorta sorgulama işlemlerini yapabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde en çok kullanılan online sigorta hizmetleri arasında yer alan E SGM uygulamasında bakım çalışmaları gerçekleştirmeye başlamasıyla birlikte birkaç aydır uygulama portalına erişim sağlanamıyor. Bu yüzden vatandaşlar, dijital platform üzerindeki SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini 2. yöntem olan e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

E Devlet giriş sayfası olan turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ sayfasında bulunan 4 yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapılması gerekiyor. Dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden doğrudan e-Devlet sistemine erişim sağlayabilen vatandaşlar, sistem üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini güvenli bir şekilde yapabilmek için sisteme giriş yapması gerekiyor. Vatandaşlar bu giriş penceresinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor. Vatandaşların e Devlet giriş işlemlerinde kullanabildikleri e-Devlet şifresi tüm PTT şubelerinden, mobil imza GSM operatörlerinden, elektronik imza BTK Elektronik Sertifika Sağlayıcılarından alınabiliyor. E Devlet sistemine bu yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, giriş yapan vatandaşlar en güncel sigorta bilgilerini öğrenebilecekleri SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gönül rahatlığıyla yapabiliyor.

Haberin Devamı

E Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri sayesinde sigorta mükellefleri SSK işe ilk giriş, SSK işe giriş ve çıkış tarihleri, aylık prim ödeme tutarları, toplam kazanç, prim ödeme gün sayısı gibi güncel sigorta verileri öğrenilebiliyor. Bu uygulama ekranında ayrıca vatandaşlar müstahaklık durumu ve hizmet süresi gibi emeklilik başvuruları ve kariyer planlamaları gibi pek çok noktada önemli etkilere sahip olan güncel sigorta bilgilerini görüntüleyebiliyor.