Gündem E-Okul giriş işlemi nasıl yapılır? E-okul üzerinden LGS başvurusu nasıl yapılır?

E-Okul giriş işlemi nasıl yapılır? E-okul üzerinden LGS başvurusu nasıl yapılır?

10.04.2019 - 10:56 | Son Güncellenme:

E-okul üzerinden sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuruları alınmaya devam ediyor. E-okul üzerinden sınav başvurularının yanı sıra sınav notları, devamsızlık durumu gibi birçok bilgi elektronik ortam üzerinden görüntülenebiliyor. Peki E-okul giriş işlemi nasıl yapılır?

E-Okul giriş işlemi nasıl yapılır E-okul üzerinden LGS başvurusu nasıl yapılır

E-okul giriş işlemi nasıl yapılır sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İlköğretim eğitimini tamamlayıp Ortaöğretim'e geçiş yapacak olan binlerce aday LGS sınavında ter dökecek. MEB tarafından yapılan açıklama ile Sınavla Öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin başvuru kılavuzu yayımlandı. Öğrenciler okul müdürlükleri aracılığıyla e-okul sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

E-okul üzerinden sınav başvurularının yanı sıra ders notları devamsızlık durumu ve sözlü notları gibi birçok bilgiye kolayca ulaşılabiliyor. Bu verilen hizmet öğrencilere sunulduğu gibi öğrencinin velisi olan kişiye de sunuluyor. E-okul Veli Bilgilendirme sistemi aracılığı ile öğrencisinin durumunu merak eden veli elektronik ortam üzerinden bu bilgileri kontrol edebiliyor.