Gündem e-Okul takdir-teşekkür hesaplama (2019) e-Okul not sorgulama ekranı

e-Okul takdir-teşekkür hesaplama (2019) e-Okul not sorgulama ekranı

12.06.2019 - 11:30 | Son Güncellenme:

Yurdumuzun dört bir yanında bu hafta karnelerine alacak milyonlarca öğrenci takdir-teşekkür alıp almayacaklarını merak ediyor. İşte öğrencilerin her konuda son durumlarını öğrenebilecekleri e-Okul Takdir-Teşekkür hesaplama ekranı...

e-Okul takdir-teşekkür hesaplama (2019) e-Okul not sorgulama ekranı

Karnelerin alınmasına kısa süre kala milyonlarca öğrenci e-Okul üzerinden karne notlarını sorgulayabiliyor. MEB tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete sunulan e-Okul platformu sayesinde öğrenci ve veliler elektronik ortam üzerinden yazılı sınav sonuçlarını, sözlü notlarını, karne notlarını ve devamsızlık durumlarını sorgulayabiliyor. Peki e-Okul üzerinden takdir teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılıyor?

Haberin Devamı

E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

e-Okul VBS ile velilerde öğrencilerinin okuldaki durumlarını elektronik ortam üzerinden sorgulayabiliyor. e-Okul VBS giriş ekranı üzerinden öğrenci tc kimlik numarası ve öğrenci okul numarası girildikten sonra sisteme erişim sağlanabiliyor. Açılan ekran üzerinden öğrencinin sözlü notlarının yanı sıra yazılı sınav sonuçları karne notları gibi bilgilerin yanı sıra devamsızlık durumuda sorgulanabiliyor.

TAKDİR-TEŞEKKÜR BELGESİ PUANI NASIL HESAPLANIR?

E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplama yapılabilir. Hesaplama sonucunda öğrenciler dönem sonunda hangi belgeyi alacağını öğrenebilir. Takdir-teşekkür hesaplama işleminin yapılabilmesi için, öğretmenlerin öğrencilere ait tüm ders notlarını E-Okula yüklemiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına dikkat edilir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencilerin hangi belgeyi alacağını belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.