Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir? E-okul sisteminden karne notu öğrenme...

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir? E-okul sisteminden karne notu öğrenme...

15.01.2018 - 10:14 | Son Güncellenme:

E-Okul, öğrenci bilgilerine erişim imkanı sağlar. Öğretmenler tarafından öğrenci notları sisteme yüklenir. Ardından veliler ve öğrenciler de bu bilgileri görebilir. Bunun dışında; şube not ortalaması ve haftalık ders programı gibi bilgilere de ulaşılabilir. E-Okul üzerinden öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak edilen takdir-teşekkür hesaplama işlemi de gerçekleştirilebilir.

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir E-okul sisteminden karne notu öğrenme...

E-Okul sistemi öğrencilerin devamsızlık bilgisi, ders notları gibi bilgilerinin yer aldığı bir sistemdir. E-Okul ile veliler öğrencilerinin durumlarını güncel olarak kontrol edebilir. E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? E-Okul ile hangi bilgilere erişim sağlanabilir?

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul girişi; e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcıların giriş için; E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve Veli Bilgilendirme Sistemi olarak iki seçeneği bulunur. Veli Bilgilendirme sisteminden öğrenciler ve veliler giriş yapabilir. Giriş, T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası ile gerçekleştirilir. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ise öğretmenler tarafından giriş için kullanılır. Öğretmenler de okul tarafından kendilerine verilen şifre ve kullanıcı adıyla giriş işlemi yapabilirler.

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILABİLİR?

E-Okul üzerinden kullanıcıların ulaşabilecekleri bilgiler şunlardır; ders programı, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, yıl sonu notları, okunan kitaplar, nakil durumu, sınav bilgileri, alınan belgeler ve diploma puanıdır. Bu bilgiler dışında; pansiyon yemek menüsü, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon devamsızlık bilgisi ve pansiyon izin bilgilerine ulaşılabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL İLE TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA

E-Okul ile öğrenciler tarafından takdir-teşekkür hesaplama işlemi yapılabilir. Dönem sonu yaklaştıkça öğrenciler hangi belgeyi alacağını merak eder. Takdir-teşekkür hesaplaması için, öğrencinin yıl sonu başarı puanı gereklidir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından sisteme yüklenmesi sonucunda oluşur.

Yıl sonu başarı puanı;
- 70,00 - 84,99 puan aralığında olan öğrenciler teşekkür belgesi
- 85,00 - 100 puan aralığında olan öğrenciler de takdir belgesi almaya hak kazanır.

15 TATİL HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017-2018 eğitim ve öğretim takvimine göre; 18 Eylül’de başlayan birinci dönem 22 Ocak’ta son bulacak. Yarı yıl tatili, 22 Ocak ve 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak.
Yarı yıl sonrasında ikinci dönem, 5 Şubat’ta başlayacak ve 8 Haziran’da da son ders zili çalarak yaz tatili başlayacak. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 tarihinde başlayacak.