Gündem EBA kurs programı üzerinden öğrencilere hangi hizmetler sunuluyor?

EBA kurs programı üzerinden öğrencilere hangi hizmetler sunuluyor?

15.11.2016 - 08:28 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) EBA kurs programı hizmetleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2016-2017 eğitim öğretim yılında da çok yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarındaki milyonlarca öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programını kullanmayı tercih ediyor. MEB EBA kurs programı hizmetleri tamamen ücretsiz olarak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine sunuluyor.

EBA kurs programı üzerinden öğrencilere hangi hizmetler sunuluyor

Türkiye’de eğitim alanında meydana gelen gereksinimler ve talepler doğrultusunda 21.yüzyıl teknolojilerinden son derece yoğun ve sık bir şekilde yararlanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından teknoloji ve internet odaklı olarak yürütülen ve uygulanmakta olan çok sayıda dijital hizmet uygulaması bulunuyor. Özellikle de günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı’nın en popüler dijital hizmet uygulamalarından birisi olan ve Türk eğitim sistemi içerisinde devrim niteliği taşımakta olan EBA kurs programı hizmetleri bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan ve tamamen güvenli okul dışı kurs hizmetlerinden yararlanabilme şansı veren Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kurs programı ile milyonlarca öğrenciye ulaşıyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanmakta olunan EBA kurs programı hizmetleri ile birlikte Türkiye’de eğitim alanında son derece önemli ve devrim niteliğinde yeni bir eğitim uygulaması milyonlarca öğrenciye yönelik olarak sunulmaya başlandı. Günümüzün hızla gelişen teknolojilerinden son dönemlerdeki çok sayıdaki dijital eğitim uygulamalarından yararlanmakta olduğu gibi Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri konusunda da internet teknolojilerinden son derece yoğun ve sık bir şekilde yararlanıyor. İnternet üzerinde oluşturulmuş olan tamamen güvenli ve pratik kullanıma sahip olan Eğitim Bilişim Ağı portalı üzerinden Türkiye genelinde milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine yönelik olarak EBA kurs programı hizmetleri sunuluyor.

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde eğitim alan milyonlarca öğrencinin okul dışı kurs desteğini tamamen güvenli bir şekilde alabilmesini sağlayan EBA kurs programı ilk defa 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimi eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanmaya başlanan ve bundan böyle her eğitim dönemi içerisinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine sunulacak MEB EBA kurs programı hizmetleri tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetleri 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm dershane ve özel kurs kurumlarının faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılmasının ardından milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisini derslerine olumsuz şekilde etkilenmesinin önüne geçilebilmesi amacı ile uygulamaya alındı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan akademik personel ve öğretmenlerin yanı sıra eğitime gönül vermiş olan firmalar tarafından hazırlanmakta olan ilköğretim ve ortaöğretim sınıf seviyelerine uygun tamamen güvenli EBA kurs hizmetlerinden yararlanmak isteyen öğrencilerin her eğitim döneminde başvuru gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan Eğitim Bilişim Ağı kurs programının 2016-2017 eğitim öğretim yılı için ilk dönem kursları 15 ocak 2017 tarihi itibari ile sona erecek. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri 2016-2017 eğitim öğretim yılı 2.dönem EBA kurs programı hizmetleri için 13-19 şubat tarihlerinde başvuru gerçekleştirebilecek ve kurslara 27 şubat 2017 tarihi ile başlayarak, 4 haziran 2017 tarihine kadar yararlanabilme şansına sahip olabilecek.

Yazarlar