Gündem EBA kurs sistemi güncel haliyle eğitime destek vermeye devam ediyor!

EBA kurs sistemi güncel haliyle eğitime destek vermeye devam ediyor!

27.08.2016 - 12:22 | Son Güncellenme:

MEB EBA kurs uygulaması için 2016-2017 eğitim dönemi başvuruları eylülde başlıyor. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde MEB EBA kurs portalı 10 milyon öğrenci tarafından kullanıldı. Yenilenen ve güncellenen yeni yapısı ile MEB EBA kursa portalı öğrencilere 2016-2017 müfredatında e-ders uygulamaları sunuyor.

EBA kurs sistemi güncel haliyle eğitime destek vermeye devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte artık internet ortamı üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir eğitim ağı oluşturuldu. Sürekli olarak gelişen modern teknolojisi ile birlikte artık insanların yaşamlarının her alanında kendisine aktif şekilde yer bulan akıllı cihazlar, insanların nerede olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüz modern Türkiye’sinde teknoloji ve internet kullanımının çok küçük yaşlara kadar ulaşması ile birlikte internet altyapısı eğitim alanında da aktif şekilde kullanılıyor. İnternet ortamı üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ön plana çıkıyor. Günümüz modern teknolojisinin günlük yaşantısı içerisinde aktif şekilde kullanıldığı modern yüzyıl Türkiye’sinde öğrencilerin okul dışında ders uygulamalarını da alarak, okul ve eğitim yaşamlarında çok daha yüksek başarılara ulaşabilmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de milyonlarca öğrenci tarafından kullanılmaya başlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulaması sayesinde Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar çerçevesinde kapatılan dershaneler dolayısı ile öğrencilerin okulda gördükleri derslerin dışında eğitimlerini destekleyecekleri bir okul dışı eğitim programından yararlanamamasına neden oluyordu. Bu durumun öğrencilerin okul yaşamı içerisinde oldukça ciddi sorunlara ve eksikliklere yol açıyor. Bu yüzden de Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin okul dışında da ders uygulamalarından yararlanarak, okul yaşamlarında çok daha etkin ve çok daha başarılı bir standardı yakalayabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de internet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulaması 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 10 milyonu aşkın öğrenci tarafından kullanıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulamalarından milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrenci ve aynı zamanda da mezunlar da yararlanabiliyor. Böylelikle öğrencilerin okul yaşamlarına ve derslerine katkı sağlayacak bir e-ders uygulamasından faydalanarak ilköğretim öğrencilerinin liseye giriş sınavlarına ortaöğretim öğrencilerinin üniversiteye giriş sınavlarına çok daha etkin bir şekilde hazırlanabilmesine yardımcı oluyor. Bu sebep dolayısı ile de elektronik ortam üzerinde hizmete açılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı uygulamasının 2016-2017 eğitim öğretim dönemi içerisinde çok daha yüksek bir kullanım sayısına ulaşacağı öngörülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan EBA giriş penceresinden kolaylıkla öğrenciler giriş gerçekleştirebiliyor. Milyonlarca öğrencinin ücretsiz olarak yararlanabilmekte olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı için 2016-2016 eğitim öğretim yılı başvuruları 22-27 eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu tarihlerde başvuruda bulunan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulamasının e-ders ve e-kurs uygulamalarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı portalında ilköğretim 5,6 ve 7.sınıflar, lise düzeyi 9,10 ve 11.sınıflar en fazla 5 farklı ders, ilköğretim 8. Sınıflar ve lise düzeyi 12.sınıflar ise en fazla 6 farklı ders alabilme şansına sahip olabiliyor.