Gündem EBA kurs sistemine giriş şifresi nereden temin ediliyor?

EBA kurs sistemine giriş şifresi nereden temin ediliyor?

30.09.2016 - 09:28 | Son Güncellenme:

EBA Kurs hizmeti ile binlerce öğrenci internet üzerinden ders çalışabilecek. EBA Kurs hizmetinden faydalanmak için öğrencilerin EBA giriş şifresi alması gerekiyor. Öğretmenler ve öğrenciler için EBA giriş farklı olmaktadır. EBA Kurs ile ilgili tüm bilgiler haberimizde.

EBA kurs sistemine giriş şifresi nereden temin ediliyor

Milli Eğitim Bakanlığı projeleri kapsamında hayata geçirilen EBA Kurs, tüm öğrencilere internet üzerinden eğitim alma fırsatı sağlıyor. EBA Kurs üzerinde binlerce e-Dergi, e-Kitap, Video, Ses, Görsel, e-Doküman’ a öğrenciler ücretsiz olarak ulaşabiliyor. Eskiden okullarda ek olarak kurslar yapılıyordu ve bu kursların bazıları ücretli bazıları ücretsiz oluyordu. Bunun haricinde ders anında ders anlamakta sıkıntı yaşayan öğrenciler olabiliyor. Öğrenciler, özel olarak okul haricinde kurslar veya dershanelere gitmek zorunda kalıyordu. EBA Kurs bu gibi problemlerin tamamen önüne geçecek bir hizmet. Öğrencinin okulda anlayamadığı veya tekrar etmek istediği dersi/konuyu EBA Kurs üzerinden bulması oldukça kolay. Okulda dağıtılan kitapların aynıları da EBA kurs üzerinde e-Kitap bağlantısı altında bulunuyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kitaplar sadece okulda bulunan kitaplarla sınırlı değil, bunun haricinde birçok bilgi içeren kitapta sistemde var. Öğretmenlerin anlatımıyla gerçekleştirilen e-Videolar aracılığıyla öğrenci anlayamadığı bir konuyu dilediği kadar dinleyip, konu üzerinde çalışabilir. EBA Kurs üzerinde bulunan testleri çözerek de konuyu iyice kavrayabilir. EBA Kurs üzerinde sadece öğrenciler için hizmetler verilmiyor. Aynı zamanda öğretmenler de EBA Kurs giriş yaparak, başka meslektaşları ile projeler üretebiliyor. Farklı projelere dahil de olabiliyorlar.

EBA Kurs hedefleri oldukça geniş, hizmet öğrencileri her açıdan geliştirebilecek şekilde tasarlanmış. EBA Kursun amaçları arasında, “ sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişi sağlamak, içerikle ilgili ihtiyaçlara cevap vermek, gittikçe büyüyen arşiviyle derslere katkı sağlamak, öğretmenleri bir çatı altında toplayarak eğitime hep birlikte yön vermek .“ bulunuyor.

Haberin Devamı

EBA Kurs hizmetine giriş yapmak için EBA giriş şifrenizin olması gerekiyor. EBA giriş sayfası öğrencilere öğretmenler tarafından verilmektedir. Öğretmenler “MEBBİS Kullanarak Şifre Oluştur / Yenile" bölümüne giriş yaparak öğrencilere EBA giriş şifresi oluşturabilirler. Açık öğretim öğrencilerinin EBA giriş sistemi farklıdır. EBA kurs sayfasında bulunan Açık Öğretim Okulları Öğrenci girişi bağlantısına tıklayarak giriş yapabilirler. Şifresini unutan öğrencilerin tekrar öğretmenlerine gitmesine gerek yoktur. EBA giriş içerisinde bulunan Şifremi Unuttum bağlantısını kullanarak şifrelerini hemen güncelleyebilirler.

EBA Kurs hizmetine giriş yapmak isteyen öğrenciler için EBA Giriş adımları;

? EBA Kurs resmi internet sayfasına giriş yapınız.

? Sayfanın sağ üst kısmında bulunan Giriş bağlantısına tıklayınız.

? Karşınıza giriş ekranı çıkacaktır. Giriş ekranında Kullanıcı Adı ve Şifre boşluklarını göreceksiniz. Kullanıcı Adı olarak adlandırılan boşluğa T.C kimlik numaranızı, şifre bölümüne ise öğretmeninizden aldığınız EBA Kurs şifrenizi yazınız.

Haberin Devamı

? Bu bilgileri doğru ve eksiksiz yazdığınız takdirde Giriş butonuna basarak, EBA Kurs sistemine giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptığınızı onaylamak için sayfanın sağ üst köşesinde bulunan bölümde ad ve soyadınızı görmeniz gerekiyor. Eğer ad soyadınız internet sayfasının sağ üst kısmında yer alıyor ise EBA Kurs’a giriş yapmışsınız demektir.

Artık EBA Kurs sistemi üzerinde verilen tüm hizmetlerden faydalanabilirsiniz.