Gündem Emekli maaşı hesaplama internet üzerinden nasıl yapılıyor?

Emekli maaşı hesaplama internet üzerinden nasıl yapılıyor?

14.06.2016 - 10:18 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama uygulamaları artık online sistemler üzerinde yer almaktadır. Emekli maaşı hesaplama işlemi ile çalışmayı bıraktığınızda ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden emekli maaşı hesaplamasının nasıl yapıldığını sizler için anlatmış bulunuyoruz.

Emekli maaşı hesaplama internet üzerinden nasıl yapılıyor

Son yıllarda sigorta mükelleflerine ve de emeklilere çok önemli avantajlar ve kolaylıklar sunmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) e- SGK portalı hizmetleri özellikle de SSK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerde çok kolay ve pratik bir şekilde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirmek mümkündür. Bu işlemler sayesinde vatandaşlar en güncel sigorta bilgileri ile birlikte emeklilik yaşları geldiği zaman alınmakta olan SSK emekli maaşlarının ne kadar olacağını da öğrenebilmelerini sağlamaktadır. Türkiye de teknoloji gelişmesinin devam etmesi ile dijital hizmetler gün be gün yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Elektronik ortamda en güncel ve aktif bir şekilde devlet dairelerinde yer bulmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2006 senesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından icraata geçmiştir. Vatandaşların Sosyal Sigortalar Kurumu sigortalılık ve de emeklilik hizmetlerinde son derece çağdaş ve modern standartlar çerçevesinde faydalanabilmesini amacı ile Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) tarafınca yapılmış olan elektronik hizmetler doğrultusunda fazlaca bir eğilim gösteriliyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet aracılığı ile dijital platform üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulmakta olan SSK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması teknolojinin gelişmesine ayak uydurularak çok daha pratik bir hal almıştır. Emekli maaş hesaplama ve sorgulama işlemi kurumlarda çalışmakta olan vatandaşların çok sık bir şekilde başvurdukları bir işlemdir. Bu sık başvurular ise kurumlarda çok fazla bir şekilde ekstra olarak iş yükü başvurulmakta olan taleplerin karşılanabilme hızı ile ilgili oldukça büyük sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor idi. Bu neden ile hem kurumlarda çalışmakta olanlar hem de başvuru yapan vatandaşlar için güç bir durum oluyor idi. Vatandaşların en çokta işlem sırası nedeni ile yakındıklarını bilmekteyiz. Dakikalar sürmekte olan bir işlem bazen yoğun talepler nedeni ile saatler sürebilmekte idi. Fakat devlet vatandaşların kolay işlem yapabilme adına çalışma yürütmüş ve de dijital platform üzerinden online bir şekilde işlem yapabilme ortamı sağlamıştır. Bu işlemler sayesinde vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde işlem yapabilme olanağı sağlamaktadırlar. SSK emekli maaş sorgulama işlemleri artık çok kolay ve pratik bir şekilde online olarak internet üzerinden yapılabilmektedir. Devletin vatandaşlara hizmet verme amacı ile tasarlanmış olan e- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındırmaktadır. Bu işlemlerden bir tanesi ise emekli maaş sorgulama ve hesaplama işlemidir. E- devlet sistemi üzerinden yapılmakta olan emekli maaş sorgulama ve hesaplama işlemi çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden emekli maaş sorgulama ve hesaplama işlemi yapmak istiyor iseniz e- devlet şifreni olması gerekmektedir. E- devlet şifresi almak çok basit bir işlemdir. Herhangi bir PTT şubesinden 2 TL.