Gündem Emekli maaşınızı internetten kolaylıkla hesaplayın!

Emekli maaşınızı internetten kolaylıkla hesaplayın!

18.07.2016 - 09:15 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama işlemleri online sistemler üzerinden mümkündür. Emekli maaşı hesaplama işlemlerinin kolayca yapılabilmesi için uygulama geliştirilmiştir. Haberimizden yardım alarak emekli maaşı hesaplama uygulaması hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Emekli maaşınızı internetten kolaylıkla hesaplayın

Emekli olamka günümüzde her çalışan insanın hayalidir. Emekli olmak; çalışma hayatımızın bittiği ve rahat nefes alabildiğimiz yaş itibari ile de yaşlılığımızı temsil eden bir terimdir. Emekli olabilmenin temel iki şartı bulunmaktadır. Bu şartlar belirlenen süre boyunca bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmak ve diğeri ise bu çalışma süresi boyunca her ay düzenlenmiş olan plana göre sigorta primini ödemektir. Bu iki şartı yerine getirdiğinizde emekli olmuş olacaksınız ve emekli olduğunuz aydan itibaren emekli maaşı almaya başlayabilirsiniz. Günümüzde merak edilen konulardan bir tanesi de bu konudur. Emekli olduğumuz zaman ne kadar emekli maaşı alacağımız konusu. Teknoloji ile birlikte artık bunu öğrenmek o kadar da zor değildir. İnternet üzerinden artık devlet dairesi işlemleri yapılabilmektedir. Bu işlemlere emekli maaşı hesaplama işlemi de dahildir. İnternet üzerinden emekli maaşı hesaplama işleminizi yapabileceğiniz iki farklı resmi site vardır. Şifreli ve şifresiz olarak bu işlemi yapabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

· EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yazımızın devamında her iki yöntemle de nasıl yapabileceğinizi anlatmış bulunmaktayız.

İlk olarak anlatacağımız yöntem şifreli yöntem olan E-Devlet sistemi üzerinden sorgulama işlemidir. Sorgulama işlemini yapabilmek için bir şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa bu şifreyi PTT şubelerine kimliğiniz ile birlikte gidip, başvuru yaparak alabilirsiniz. Şifreniz kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında size teslim edilecektir. Şifrenizi aldıktan sonra kurumunuza ait olan işlem sayfasına gitmeni gerekmektedir. Her kurum için uygulama sayfaları farklıdır. Ancak diğer işlemler aynıdır. Kurumunuzun sayfasına ulaştığınızda yapmanız gereken işlemler şunlardır:

Karşınıza çıkacak olan ilk sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Bu seçenek sizi kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir. Bu sayfada T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Daha sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Açılacak olan yeni sayfada emekli maaşı bilgilerinizi görebilirsiniz.

İkinci yöntem ise SGK resmi sayfası üzerinden şifresiz olarak yapılan işlemdir. SGK’ya ait üç kurum içinde sorgulama işlemleri farklı olarak yapılmaktadır.

SSK’ya kayıtlı olan kişilerin yapması gereken işlemler şunlardır:

İlk olarak SSK’ya ait olan uygulama sayfasına giriş yapmaları gerekmektedir. Daha sonra açılacak olan sayfada verilen boşlukları sırası ile TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi bilgileri ile doldurmaları gerekmektedir. Daha sonra aşağıda bulunan “Sorgula” seçeneğine tıklayıp işlemlerini bitirebilirler. Açılacak olan yeni sayfada sorgulama sonuçlarını görebilirler.

Bağ Kur kurumuna kayıtlı olan kişilerin yapması gereken işlemler şunlardır:

İlk olarak Bağ Kur kurumuna ait SGK uygulama sayfalarına ulaşmaları gerekmektedir. Bu sayfaya ulaştıklarında karşılarına çıkacak olan bilgileri doldurmaları gerekmektedir. Bu bilgiler; T.C. kimlik numarası, kurumu ve sayfa üzerinde bulunan resimdeki güvenlik kodu bilgileridir. Bu bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra “Sorgula” seçeneğine tıklayıp, işlemlerini tamamlayabilirler. Sonrasında açılacak olan sayfada emekli maaşı bilgilerini görebilirler.

Emekli Sandığı kurumuna kayıtlı olan kişilerin yapması gereken işlemler şunlardır:

İlk olarak Emekli Sandığı kurumuna ait SGK uygulama sayfasına ulaşmaları gerekmektedir. Daha sonra bu sayfa üzerinde seçmeleri gereken bilgileri sayfa üzerinden seçerek bilgileri tamamlamaları gerekmektedir. Bu bilgiler; Derece, Hizmet Yılı, Aylık Tarihi, Kademe, Hizmet Ayı, Pay/Payda, Ek, Gösterge, Kıdem Yılı, Kad.Taz.Ek Gösterge ve Makam+Temsil+Görev Tazminat Göstergesi bilgileridir. Bu bilgileri tamamladıklarında aşağıda bulunan “Hesapla” seçeneğine tıklayıp, işlemi bitirebilirler. Açılacak olan sayfa üzerinde emekli maaşı bilgilerini görebilirler.