Gündem Emine Erdoğan'dan New York'ta yoğun 'Sıfır Atık' diplomasisi

Emine Erdoğan'dan New York'ta yoğun 'Sıfır Atık' diplomasisi

23.09.2023 - 19:14 | Son Güncellenme:

Emine Erdoğan'ın New York'ta yürüttüğü lider eşi diplomasisiyle “Sıfır Atık” gündeminin küreselleşmesi hız kazandı.

Emine Erdoğandan New Yorkta yoğun Sıfır Atık diplomasisi

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan paylaşımda, "Emine Erdoğan Hanımefendi’nin, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta yürüttüğü lider eşi diplomasisiyle “Sıfır Atık” gündeminin küreselleşmesi hız kazandı." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için gittiği New York’ta devlet ve hükümet başkanlarıyla yoğun bir görüşme gerçekleştirirken, eşi Emine Erdoğan da, önderlik ettiği ve pek çok ülkenin sahiplendiği küresel bir çevre hareketine dönüşen “Sıfır Atık” projesi için yoğun bir diplomasi yürüttü.

Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Türkevi’nde, “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” etkinliği kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla imza töreni düzenlendi. İyi Niyet Beyanı’na ilk imzayı Cumhurbaşkanı Erdoğan attı.

Haberin Devamı

‘Tohum çınara dönüştü’

Türkevi’nde düzenlenen devlet başkanı eşleri ve BM’nin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı, “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” isimli etkinlikte konuşan Emine Erdoğan, “Bizler, bu beyanı gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek için hazırladık. İnsanlık ailesini, Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayarak yarın değil, bugünden değişimin bir parçası olmaya davet ediyorum. Bugün, ülkemde ektiğimiz sıfır atık tohumunun gölgesinin, dünyayı ferahlatacak bir çınara dönüşmesine tanıklık ediyoruz” dedi.

Emine Erdoğan, çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi konusunda da önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, Sierra Leone Cumhuriyeti Devlet Başkanı’nın eşi Fatima Maada Bio’nun ev sahipliğinde BM’de düzenlenen “Şiddetin Önlenmesi ve İyileşme Günü” etkinliğine özel davetli olarak katıldı. Erdoğan, “Yeryüzünün bütün çocuklarını kendi çocuklarımız bilerek dehşet verici eylemlerin son bulması için güç birliği yapmalıyız” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen panelde de konuşan Erdoğan, Türkiye’nin, Osmanlı’dan Darülaceze, Darüşşafaka, Kızılay gibi güçlü dayanışma kurumlarını miras aldığını söyleyerek, sosyal devlet geleneğini daha da ileri düzeylere taşıdığını belirtti.