Gündem Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu- Ümit Özdağ anlaşmasıyla ilgili dikkat çeken sözler!

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu- Ümit Özdağ anlaşmasıyla ilgili dikkat çeken sözler!

25.05.2023 - 21:24 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ anlaşmasına ilişkin dikkat çekici bilgiler paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 2 gün kala Kanal D - CNN TÜRK ortak yayınında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ve Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğinde yorumlayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"ÖZDAĞ'IN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TALEBİ OLDU"

Bu akşam bunu Numan Bey açıkladı. Böyle bir talebinin olduğunu da söyledi. Kılıçdaroğlu'ndan ona 3 bakanlık teklifi yapılmış. Numan Beye de bu konuda özellikle AFAD gibi bir bakanlık veyahutta İçişleri Bakanlığı, AFAD'ın malum bağlı olduğu bakanlık, eğer bu verilirse, bunun yanında terörle mücadelede atılması gereken adımlar atılırsa kabul edebilirim' gibi. Numan Beyde bunu bu akşam televizyon kanalında açıkladı. Böyle bir teklifi, böyle bir talebi olmuş. Numan Beyde kendisine 'cumhurbaşkanımız bu tür taleplere kapalıdır' demiş. Biz kesinlikle bir pazarlık siyaseti yapmayız. Ahlak ve ilke temelli siyaset yaparız dedik. Bu minval üzere de Numan Bey görüşmesini o şekilde yaptı. Demek istediği şey İçişleri Bakanlığı noktasında böyle bir talebi oldu. Numan Bey de 'Bunu cumhurbaşkanımız kabul etmez' deyince bağ koptu.