Gündem Erdoğan’ın mazbatası Şentop’a teslim edildi

Erdoğan’ın mazbatası Şentop’a teslim edildi

02.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın mazbatasını TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a sundu.

Erdoğan’ın mazbatası Şentop’a teslim edildi

ANKARA Milliyet - Şentop, YSK Başkanı Yener ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Şentop kabulde yaptığı konuşmada, “İnşallah yemin töreni öncesinde mazbata Geçici Meclis Başkanı tarafından Cumhurbaşkanına taktim edilecek” dedi. Seçim sürecini başarıyla yürüttükleri için YSK üyelerine teşekkür eden Şentop, “Gerek yaptıkları çalışmalar gerekse kamuoyunu yeterli şekilde bilgilendirmeleri bu sürecin oluşmasında çok önemli katkı sağlamıştır. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yener de tüm siyasi partilere, Cumhurbaşkanı adaylarına ve yurtiçinde ve yurt dışında seçime katılım sağlayan tüm seçmenlere teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından Yener, mazbatayı TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a takdim etti.

Bahçeli verecek

Erdoğan’ın mazbatası, 3 Haziran Cumartesi günü yapılacak yemin törenine kadar Meclis Başkanlığı’nca muhafaza edilecek. Mazbata, cumartesi günü Genel Kurul’da geçici Meclis Başkanlığı yapacak MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından Erdoğan’a verilecek.