Gündem Ergenekon Soruşturması... Tahliye edilen Kuddusi Okkır öldü

Ergenekon Soruşturması... Tahliye edilen Kuddusi Okkır öldü

06.07.2008 - 10:04 | Son Güncellenme:

Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan, sağlık sorunları nedeniyle de tahliye edilen Okkır bu sabah öldü

Ergenekon Soruşturması... Tahliye edilen Kuddusi Okkır öldü

Ergenekon Soruşturması... Tahliye edilen Kuddusi Okkır öldü

Haberin Devamı

ERGENEKON soruşturması kapsamında, ‘örgüte finansal destek sağlamak’ suçlaması ile tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle 1 Temmuz günü tahliye edilen 60 yaşındaki Kuddisi Okkır, ‘Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası (sızması)’ tedavisi gördüğü Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi’nde bugün saat 06.00’da yaşamını yitirdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında 20 Haziran 2007 tarihinde tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'nde 10 gün tutulduktan sonra Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne nakledilen Kuddisi Okkır, 10 Mayıs tarihinden bu yana hastalığı nedeniyle Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

‘Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası’ tanısı konulan Okkır’ın bilinci kapalıydı ve doktorlar ilaç tedavisi ile Okkır’ın acı çekmemesini sağlamaya çalışıyordu. Aşırı derecede kilo kaybı yaşayan ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıkan Okkır, yaşam savaşını bugün saat 06.00’da kaybetti.

Haberin Devamı

EŞİ: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM Kuddusi Okkır'ın ölümü üzerine gözyaşı döken eşi Sabriye Okkur, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu ve ölüme gönderildiğini söyledi.
Eşinin ölümünü beklediğini belirten Sabriye Okkır, “Zaten beklenen bir olaydı. Sorumlular bunların cevabını bana versin. Eşimi benden ilaçsız aldılar, komada verdiler. Yaşanan bu olaylı uluslararası boyuta taşıyacağım ve hakkımı arayacağım. Meclis İnsan Hakları Komizsyonu'na eşim hakkında dilekçe vermiştim. Ancak gündeme bile gelmedi. Sağlam bir şekilde benden aldıkları eşimin şimdi ben cenazesini alıyorum” dedi.

BELEDİYEDEN CENAZE ARACI Maddi sıkıntıları nedeniyle eşinin cenazesini taşıyacak cenaze aracına verecek parası olmadığını belirten Sabriye Okkır’a ise gazeteciler yardım etti.
Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken’i arayan gazeteciler durumu anlattı. Bunun üzerine Namık Kemal Döleneken hastanaye belediyenin cenaze aracını gönderdi.
Kuddusi Okkır’ın cenazesi ikindi vakti İstanbul Maltepe Camisi'nde kılınacak namazın ardından eşi Sabriye Okkır’ın yaşadığı Yalova merkeze bağlı Subaşı Köyü'nde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

BİLİŞİM VE REKLAM ŞİRKETİ VARDI

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve Kuvayımilliye Derneği’nin bir gecesinde çekilen bir fotoğrafta Oktay Yıldırım, Fikri Karadağ, Hüseyin Görüm, Muzaffer Tekin ile birlikte görüntülenen Kuddisi Okkır, Teknopark Elektronik Bilişim Danışmanlık şirketinin sahibiydi.

Kuddusi Okkır, Orion yapımcılık, Orion Reklam ve Markam Danışmanlık şirketinin de ortağıydı.