Gündem Erken gebelik testi ne zaman yapılmalıdır?

Erken gebelik testi ne zaman yapılmalıdır?

01.05.2018 - 14:11 | Son Güncellenme:

Erken gebelik testi ne zaman yapılmalı sorusunun cevabını verecek olursak; bu soru özellikle hamile olup olmadığından şüphelenen kadınlar tarafından en sık sorulan sorular arasındadır. Gebelikte embriyo, rahim içine yerleştiği dakikadan itibaren gebelik oluşmaya başlamış demektir.

Erken gebelik testi ne zaman yapılmalıdır

Gebelik hormonu dediğimiz hormon da bundan sonra embriyonun etrafındaki hücrelerce salgılanmaya başlar. İşte gebelik testlerinde asıl mesele de bu hormonun saptanmasıdır. İdrar testi ile yapılan gebelik testi hiçbir zaman kan testi ile yapılan sonuca ulaşamaz. Bu testler aynı zamanda çok ucuz olup, fiyat değişiklileri ise tamamen içinde bulunan stripin miktarına veya markaya göre değişiklik göstermektedir.

Haberin Devamı

Erken gebelik testi ne zaman yapılır?

Bunun zamanını tam olarak belirlemek mümkün olmamakla beraber her kadında farklılık göstermektedir. İdrar testi ile yapılan gebelik testleri pozitif çıksa bile hastaneye başvurmak gerekli ve önemli bir adımdır.

İdrar testi ile yapılan gebelik testi ne zaman yapılır?

Bu test çubuğuyla yapılan gebelik testi her ne kadar kesin sonuç vermese de yine de bir fikir oluşmasına katkı sağlamaktadır. Birçoğunun kullanma talimatında idrarın direkt çubuğun üzerine yapılması veya biraz bekletildikten sonra test çubuğuna damlatılması istenir. Beklenecek süre ise markalar arasında değişiklik göstermektedir. Süre dolup tamamlandıktan sonra ise çubuk üzerindeki ekrandan sonuç okunabilmektedir. Çizgi “+” işaretini gösteriyorsa bu hamile olduğunuz anlamına gelir. Ancak denetim çubuğundaki endikatör görülmediği takdirde bu test sonucuna itibar edilmemelidir.

Haberin Devamı

Gebelik testi en erken ne zaman yapılmalıdır?

Bu sorunun cevabı, kendisinin hamile olabileceği şüphesi bulunan herkes tarafından yapılabileceğidir. Bunun zaman olarak tam bir bilgisi olmayıp gebelik belirtisi görüldüğünden bir hafta sonrasının uygun olacağı belirtilmektedir. Evde kullanılan hamilelik testlerinin çoğu olumlu sonuç verebilmektedir. Ancak sonuçların doğru çıkması bazı etkenlere bağlıdır. Öncelikle testteki son kullanım süresine bakılmalıdır. Talimatları dikkatle okuyup bunları sırayla uygulamak gerekir. Test uygulandıktan sonra 10 dakika kadar beklemekte fayda var.