Gündem Erzincan'da hain mayın tuzağı: 9 şehit

Erzincan'da hain mayın tuzağı: 9 şehit

11.08.2008 - 11:28 | Son Güncellenme:

.

Erzincanda hain mayın tuzağı: 9 şehit

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında teröristlerin yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayın tuzağına düşen 11 askerden 9'u şehit olurken olayın ardındaki gizli işbirlikleri de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

PKK'lı grubun bu yıl özellikle Karadeniz ve Erzincan bölgesine gönderdiği teröristlere öncülük etmek ve birlikte eylem yapmak için Tunceli bölgesinde bulunan sayıları 15 kadar olduğu değerlendirilen TKP/ML TİKKO'ya üye teröristlerle eylem işbirliği yaptığı belirtildi. Yıllarca Karadeniz ve Erzincan bölgesinde kalan ve bu bölgeleri çok iyi bilen TİKKO'ya üye teröristlerin son yıllarda verdikleri kayıplardan sonra Karadeniz ve Erzincan bölgesinden çekilerek Tunceli bölgesine geldikleri bildirildi.

11 ASKER PKK'NIN MAYINLI TUZAĞINA DÜŞTÜ

Erzincan'ın kemah İlçesindeki Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir subay ile 10 er, Erzincan ile Kemah ilçesi arasında bulunan Olukpınar Köyüne gitmek isterken, PKK'nın mayınlı tuzağına düştü. Bugün saat 10.30 sıralarında meydana gelen patlamada Mitsubishi marka minibüste bulunan askerler, ağır şekilde yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzincan ve 13 Şubat Devlet Hastanelerine kaldırdı. Ağır yaralı olan askerlerden 9'u hayatını kaybetti, ikisinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Haberin Devamı

ERZAK ALMAYAN GELEN 3 TERÖRİST, TUZAK KURDU

Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Sarıyazı Köyüne gece erzak almaya gelen 3 PKK’lı terörist olayını sorgulamak ve bilgi almak için köye giden güvenlik kuvvetlerine uzaktan kumandalı mayınlı tuzak kurulduğu ortaya çıktı.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Ağustos günü saat 21.30 sıralarında Sarıyazı Köyüne 3 PKK'lı terörist gelerek bir miktar erzak aldı. Bu konuda alınan duyumu teyit etmek için 11 Ağustos günü saat 05.00’ten itibaren Alp Karakolunda konuşlu Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanlığına ait birlikler yaya olarak Sarıyazı Köyüne intikal etti. Daha sonra Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ve Kemah İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Tankül’ün de içinde bulunduğu Jandarma devriye aracı, Sarıyazı Köyü’ne giderek vatandaşlarla toplantı ve görüşme yaptıktan sonra Kemah’a doğru yola çıktı.

Araç, Sarıyazı- Olukpınar Köyü yol ayırımına geldiğinde teröristlerce daha önceden yola döşenen patlacıyı madde uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sonucunda 11 askerden 7’si olay yerinde şehit oldu. Helikopterlerle kaldırılan 4 yaralıdan 2'si de hastanede şehit olurken, diğer 2 yaralının tedavisi devam ediyor. Bölgede hava destekli operasyonlar da sürüyor.

BAKAN YILDIRIM: ALÇAKÇA SALDIRI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 9 şehitin cenaze törenine katılmak için DHMİ’ye ait uçakla saat 17.50’de Erzincan’a geldi. Havalimanında Vali Ali Güngör, Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Buyruk tarafından karşılanan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, güvenlik kuvvetlerine yönelik saldırıyı alçakça olarak nidelendirdi. Bakan Yıldırım, “Çok üzgünüz. Alçakça bir saldırı. Vatan sağolsun” dedi. 

Haberin Devamı

ORGENERAL BERK, TUGAY'DAKİ SANCAK DEVİR - TESLİM TÖRENİNDEN AYRILDI

Öte yandan Ardahan'da konuşlanan 25'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında bugün sabah saatlerinde sancak devir teslim töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gerçekleşen törene katılan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, ôArkadaşlar, Erzincan'da üzücü bir olay nedeniyle sizden erken ayrılmak zorunda kalıyorum" dedi. Vali Selim Cebiroğlu'nun hazır bulunduğu törenden 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ile birlikte ayrılan Orgeneral Saldıray Berk, helikopterle Erzincan'a geçti.

Haberin Devamı

VALİ: 8 ŞEHİT KARS'TAN GELDİ

Erzincan Valisi Ali Güngör, Askeri Hastane çıkışında, teröristlerin saldırı düzenlediği hain saldırı ile ilgili bilgi verdi. Vali Güngör, şöyle konuştu:

“Araçta Kars'tan gelen tabur komutanı, kurmay yarbayımız ve 1 jandarma yüzbaşımız ile 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 11 askerimiz patlamaya maruz kalmıştır. Toplam 9 şehit var. Yarbayımız, 2 uzman çavuşumuz ve 6 erimiz şehittir. 2 de yaralımız var. Yüzbaşımız Devlet Hastanesi'nde, 1 erimiz de Devlet Hastanesi B Blokta tedavi altında bulunuyor. Gerekli müdahaleler yapılıyor. Yarbay Kars'tan gelmiş ve Alp'taki jandarma taburuna komutanlık yapıyor. Ambulans ve helikopterlerle yaralılar geldi. Olay, saat 10.00'da meydana geldi. Olay mahallinde 7 şehidimiz vardı. 1'i yolda 1'i de Devlet Hastanesi'nde şehit oldu ve şehit sayısı 9'za çıktı. Bunlar Kars'tan gelen birlik olduğu için memleket ve ailelerini tespit çalışmaları devam ediyor. Kemah'tan sadece Jandarma Bölük Komutanımız Yüzbaşı araçta bulunuyor.”

ŞEHİT VE YARALILARIN KİMLİKLERİ

PKK'lı teröristlerin Kemah'ın kırsal alanındaki hain saldırısında Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankul ile Piyade Er Ali Tuzcu yaralanırken, şehit düşen subay ve askerlerin kimlikleri ise şöyle:

Piyade Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı, Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş, Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Kugat, Jandarma erler Abdullah Aydın Emer, Önder Muratoğlu, Adem Hilaloğlu, Murat Atsen, Abdurrahman Bulut, Barış Demir.

Haberin Devamı

MUNZUR DAĞLARI'NDA BÜYÜK OPERASYON

ERZİNCAN'ın Kemah İlçesi Olukpınar köyü yakınlarında yola yerleştirilen bombanın patlatılması ve 9 askerin şehit olmasından sonra Tunceli ile Erzincan'daki askeri birlikler, Munzur dağında ortak operasyon başlattı. Hava destekli başlatılan operasyonda, 9 askerin şehit edilmesi eylemini gerçekleştiren ve sayıları 10 olduğu tahmin edilen terörist grubun etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.
 
Tunceli'nin Ovacık ilçesi Munzur dağları bölgesinden Erzincan'a sızan yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grubun gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonrası bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Tunceli ile Erzincan'daki askeri birliklerinin katıldığı ortak operasyon ile eylemden sonra Munzur dağları bölgesine doğru kaçtıkları belirlenen PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığından kalkan 3 Skorski Helikopteri bölgeye çok sayıda Jandarma özel hareket timi indirirken, Erzincan Jandarma Komutanlığına bağlı çok sayıda asker de Munzur dağlarının Erzincan tarafında dağa çıkarak hain saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların peşine düştü.
 
Askeri yetkililer, eylemi yapan grubun 10 kişi olduğu ve Tunceli bölgesinden eylem için bir süredir Erzincan bölgesine sızdıklarının belirlendiğini bunlar için önlem alındığını ancak yola bomba döşemelerinin önlenemediğini açıkladılar. Yetkililer, Tunceli bölgesinden Haziran ayı başlarından itibaren Erzincan üzerinden 20 kadar PKK'lının Karadeniz ve Sivas bölgesine sızdığının tespit edildiğini belirterek, bunların etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğünü söylediler. 
 
CENAZELERİN GÖNDERİLECEĞİ YERLER
 
Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında,
teröristlerin önceden yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit
olan askerlerin cenazelerinin gönderileceği yerler belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, Kemah ilçesi kırsalında uzaktan kumandalı mayının
patlatılması sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri ve memleketleri
şöyle:
"Piyade Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı (Ankara), jandarma uzman çavuşlar
Selim Kabataş (Doğanşehir-Malatya) ve Gökhan Kuvat (Elazığ), erler Barış
Demir (İzmir), Adem Bilaloğlu (İzmir), A. Aydın Ener (Osmaniye), Murat
Atsen (Samsun), Abdurrahman Polat (Hatay), Önder Muratoğlu (Yozgat)."
Bu arada, saldırıda yaralanan Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tangül ile
Jandarma Er Ali Uzun için Ankara’dan ambulans uçakla gelen sağlık heyeti
Erzincan’a ulaştı.
Devlet hastanesinde yaralıları kontrol eden sağlık heyetinin yaralı
askerlerin Ankara’ya götürülüp götürülmeyeceğine karar vereceği
öğrenildi.