Gündem Esenyurt'ta 'yemek döküldü' şikayeti ortalığı karıştırmıştı! Kurye kardeşler kavgayı anlattı

Esenyurt'ta 'yemek döküldü' şikayeti ortalığı karıştırmıştı! Kurye kardeşler kavgayı anlattı

23.03.2024 - 11:50 | Son Güncellenme:

Esenyurt'ta müşteri sipariş verdiği yemeği döküldüğünü öne sürerek teslim almadı. Bunun üzerine restorana geri giden kurye siparişlerin düzgünce paketlenmesi gerektiğini söyleyince kavga çıktı. Çekiç ve sopaların kullanıldığı kavgayı motokurye kardeşler anlattı.

Olay, 14 Mart Perşembe günü saat 19.00 sıralarında Piri Reis Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, restorana gelen kurye Furkan Ö. (16) müşteriye götürmek üzere paketle yola çıktı. Paketteki yemeğin dökülmüş olduğunu fark eden müşteri, teslim almayıp geri gönderdi. Restorana geri gelen Furkan Ö. yemeklerin düzgünce paketlenmesini ve ayrıca yol parasının ödenmesini istedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine restoran sahipleri Serkan G. ve Muhammed G. ile kurye arasında tartışma çıktı. Furkan Ö.'nün kendisine destek çıkmaları için Umut Ö., Yılmaz Ö. ve Muharrem G.'yi çağırdığı ileri sürüldü. Sokağa taşan tartışma, çevredeki esnafın ve kuryelerin de dahil olmasıyla büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavgada taraflar çekiçle ve sopalarla birbirine saldırdı.

4 ESNAF, 1 MOTOKURYE YARALANDI

Kavga anı ise güvenlik kamerasına ve cep telefonu kamerasına yansıdı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde iş yerlerinin camlarının çekiçle kırıldığı ve bir motokuryenin kendini görüntüleyen esnafa kask fırlattığı, yumrukla saldırdığı, bir esnafın ise motosiklete sopalarla vurduğu görüldü. Taraflar güçlükle sakinleştirilirken kavgada Serkan G., İdris G., Erkan G., ve Volkan B. adlı 4 esnaf ve motokurye Umut Ö. kolundan yaralandı. Öte yandan kavgadan sonra işlemleri için emniyete götürülen esnaf Selahattin B. ile motokurye Umut Ö., Furkan Ö., Muharrem G., ve Yılmaz Ö. buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Esnaf Selahattin B., motokurye Umut Ö., Furkan Ö., Muharrem G., ve Yılmaz Ö. çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Esenyurtta yemek döküldü şikayeti ortalığı karıştırmıştı Kurye kardeşler kavgayı anlattı

"EHLİYETİM YOK DEMİŞLER, EHLİYETIM VAR"

Konuyla ilgili konuşan motokurye Furkan Ö. "Restorandan çıkıp siteye vardığımda siparişin döküldüğünü gördüm ve restorana gittim. İptalini zaten ben sitede gerçekleştirdim, restorana gelmeden. Siparişi incelediler, sipariş tam kapanmamış dedim. Bir tanesi atlayarak ailevi değerlerime küfrederek 'sen bizim işimize karışıyorsun' dedi. Üstüme yürümeye başladılar, gözlüklü bir tane adam vardı o bana vurdu, ben de karşılık verdim. Sonra bana küfreden adam da bana vurdu. Bana içeride 5-6 kişi girdiler. Yediremeyince ben de karşılık verince bu sefer bana sopalarla saldırmaya başladılar. Ben dükkanın içinden kaçtım motorum, dükkanın önünde kaldı. Ben kaçınca abimi aradım. O sırada kapının önünde motoruma vurmaya başladılar. Motorumun sağı solu kırık, çantam koptu. Ehliyeti yok demişler, ehliyetim var" dedi

Haberin Devamı

"KASKI FIRLATAN BENİM"

Yardıma gelen Furkan Ö'nün abisi Umut Ö. ise "Umut, 'Abi acil lokantanın oraya gel. Bana saldırıyorlar' dedi. Motoru falan parçaladılar. Bende hemen çıktım, bastım oraya doğru gidiyordum. Tam olayın üstüne denk geldim. Baktım motoru devirmişler yere, sopayla motora vuruyor. Bende direkt buna karşılık verdim, karşılık verince ortalık karıştı. Sırf bir tane paket döküldüğü için 16 yaşında çocuğa 20 tane adam saldırıyorlar. Benim kolum kırıldı, ameliyat oldum, platin takıldı. Kaskı fırlatan benim, karşıdan bir tane video çeken vardı, bende sinirlendim kaskı fırlattım" ifadelerine yer verdi.