Gündem Eşi kurşun yağdırmıştı!  Duruşmaya sedye ile getirildi

Eşi kurşun yağdırmıştı!  Duruşmaya sedye ile getirildi

08.07.2021 - 12:29 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 5 yaşındaki kızının önünde boşanma aşamasında olduğu eşine kurşun yağdıran Samet Mutlu’nun yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık covid-19 olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmazken, kurşun yağdırdığı eşi Sabiha Mutlu ise sağlık ekipleri tarafından sedye ile duruşmaya getirildi. Duruşma sonrası açıklama yapan Sabiha Mutlu, “Televizyonda gördüğünde ‘işte bak 3 sene yatmış çıkmış. Ben de seni vururum’ diyordu. Ben ayaklarımı geri istiyorum” dedi.

Damla GÜLER / İSTANBUL İstanbul Şişli’de yaşayan Sabiha Mutlu 8 yıllık eşi Samet Mutlu’ya boşanma davası açtı. Boşanma aşamasında olan çift evleri ayırınca Samet Mutlu çocuğunu haftada bir görmeye başladı. Ancak Samet Mutlu 20 Mayıs tarihinde görmek için aldığı 5 yaşındaki kızını geri getirmedi.

Haberin Devamı

Eşine mesaj atan Sabiha Mutlu’da çocuğunu getirmesini istedi. Akşam saatlerinde çocuğunu eve getiren Samet Mutlu, “Neden bu saatte çocuğu istiyorsun?” diyerek Mutlu’ya önce tokat attı sonrasında da yanında getirdiği silahla bacaklarına ateş etti. Sabiha Mutlu yere düştüğünde ise Samet Mutlu çocuğunun gözleri önünde peş peşe ateş etmeye devam etti. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Sabiha Mutlu şans eseri yaralı kurtuldu. Samet Mutlu ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eşi kurşun yağdırmıştı  Duruşmaya sedye ile getirildi

DURUŞMAYA SEDYE İLE GETİRİLDİ

Olayın ardından İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Tutuklu sanık Samet Mutlu covid-19 olduğu gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi. Sabiha Mutlu ise uğradığı saldırının ardından belden aşağısı felç olduğu için duruşmaya sağlık ekipleri tarafından sedye ile getirildi. Pandemi sebebiyle mahkeme başkanı duruşmaya sağlık ekipleri dışında kimsenin alınmasına izin vermedi.

Haberin Devamı

“3 SENE YATAR ÇIKARIM DİYORDU”

Yapılan duruşmanın ardından dışarı çıkarılan Sabiha Mutlu basına yaptığı açıklamada adalet istediğini söyleyerek, “Ayaklarımı geri istiyorum. Ben engelli kalacağım yatalağım. Ben cezasını en üst seviyeden almasını istiyorum. Televizyonda gördüğü gibi, ‘işte bak 3 sene yatmış çıkmış. Ben de seni vururum’ diyordu. Evliliğim boyunca beni öldürmek için teşebbüs etti. Bıçak dayadı kızım kurtardı. Silah çekti polis kurtardı. Ceza alsın istiyorum. En üstten ceza alsın istiyorum ki diğerlerine de örnek olsun. Diğer kadınlar da bu şekilde şiddet görüyor” dedi.