Gündem Eskişehir'de korku dolu anlar: 1 pilot öldü, 1 pilot yaralı

Eskişehir'de korku dolu anlar: 1 pilot öldü, 1 pilot yaralı

20.09.2023 - 15:57 | Son Güncellenme:

Eskişehir'de Yelkenkanat Tekamül Eğitimi’nde pilot Tolga Kandilli ve pilot Murat Demirok’un yelkenkanatları kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra havada çarpıştı.

Eskişehirde korku dolu anlar: 1 pilot öldü, 1 pilot yaralı

Eskişehir’in İnönü ilçesi Türk Hava Kurumu (THK) tesislerinde havalandıktan kısa bir süre sonra pilot Tolga Kandilli (52) ve pilot Murat Demirok’un yelkenkanatları çarpıştı. Kazada Kandilli hayatını kaybederken, Demirok ise yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Türk Hava Kurumu (THK) İnönü tesislerinde meydana geldi. Yelkenkanat Tekamül Eğitimi’nde pilot Tolga Kandilli ve pilot Murat Demirok’un yelkenkanatları kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra havada çarpıştı.

Tolga Kandilli, yelkenkanadın ağır hasar alması sonucu yere çakılarak hayatını kaybetti. Murat Demirok ise yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi eğitim alanında yapılan Demirok, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tolga Kandilli’nin cansız bedeni ise savcılık incelemesinin ardından memleketi Bursa’ya gönderildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Gözyaşlarıyla toprağa verildi

Pilot Tolga Kandilli’nin cenaze namazı, memleketi olan Bursa’da ikindi namazına müteakiben Fatih Sultan Mehmet Camii’de kılındı.

Haberin Devamı

Eskişehirde korku dolu anlar: 1 pilot öldü, 1 pilot yaralı

Cenazeye, Türk Hava Kurumu (THK) Kayyım Heyeti Başkanı Ali Yüksel ve THK Kayyım Heyeti üyesi Prof. Dr. Ali Akyıldız katıldı. Kandilli’nin naşı sevenlerinin gözyaşları arasında Hamitler Kent Mezarlığı’na defnedildi.