Gündem Fidye için 8 yaşındaki çocuğu kaçırıp, ellerini kollarını bağladı

Fidye için 8 yaşındaki çocuğu kaçırıp, ellerini kollarını bağladı

24.01.2023 - 11:34 | Son Güncellenme:

Bolu'da yaşadığı villanın bahçesinde köpeğiyle oynadığı sırada yoldan geçen O.Ö tarafından kandırılarak kaçırılan 8 yaşındaki çocuk, bir iş merkezinin çatısında elleri, ayakları ve ağzı bağlı halde bulundu.

Fidye için 8 yaşındaki çocuğu kaçırıp, ellerini kollarını bağladı

Olay, dün saat 10.00 sıralarında Alpağut Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri'den gelen ve sokakta kalan O.Ö., bir villanın bahçesinde köpeği ile oynayan 8 yaşındaki Ö.B.Ö. isimli erkek çocuğunu gördü.

Haberin Devamı

Çocuğun ailesinin evde olmadığını fark eden O.Ö., yaklaşık 1 saat gözlem yaptı. Küçük çocuğun eve girmesini fırsat bilen O.Ö., bahçede bulunan köpeğin kapısını açarak, köpeği dışarı çıkardı. Köpeği villadan uzaklaştıran O.Ö., köpeği sakladı.

’BEN KÖPEĞİNİ GÖRDÜM’’

Köpeğini bulamayan küçük çocuk, onu bahçede aramaya başladı. Şüpheli, bu kez çocuğun yanına giderek ‘'Ben köpeğini gördüm.’' dedi. köpeğini bulma vaadiyle kandırdığı çocuğu, yaklaşık 1 buçuk kilometre uzaklıktaki Yaşamkent Mahallesi Kalıcı Konutlar mevkiinde bulunan bir iş merkezinin çatısına götürdü. O.Ö. burada küçük çocuğu plastik sandalyeye oturtup, bantla ağzını kapattı, kollarını ve bacaklarını bağladı.

Fidye için 8 yaşındaki çocuğu kaçırıp, ellerini kollarını bağladı

FİDYE İSTEMEK İÇİN EVİN YOLUNU TUTTU

Haberin Devamı

Olaydan yaklaşık 20 dakika sonra eve gelen küçük çocuğun annesi, oğlunu bulamayınca panikledi. Evin kapısını açık gören anne, eşi M.Ö.’yü aradı. Herkes çocuğu ararken, şüpheli ise fidye istemek için eve geldi. Evin önünde bulunan kalabalıktan korkan O.Ö., panikleyip kaçmaya başladı.

KALABALIK PEŞİNE TAKILDI

Çocuğun babası M.Ö., vatandaşlar ve polis tarafından kovalanan şüpheli, 20 dakikalık takibin ardından Kılıçarslan Mahallesi'nde bulunan bir manavın önünde yakalandı.

Fidye için 8 yaşındaki çocuğu kaçırıp, ellerini kollarını bağladı

 'MARKETE GİDİP, KOLİ BANDI ALDIM'

İfadesinde çocuğu fidye için kaçırdığını söyleyen O.Ö., “Askerliğimi bu kentte yaptım, bittikten sonra memleketim Kayseri'ye dönmedim. Burada sokaklarda kalmaya başladım. Tek tük para buldukça ucuz otellerde kalıyordum. Paraya ihtiyacım vardı. Çocuğu villa bahçesinde gördüm. Evde yalnız olduğunu fark ettim. Çocuk, eve girdiği sırada köpeğini alıp, karşıdaki göremeyeceği bir yere bağladım. Markete gidip, koli bandı aldım. Çocuğu kaçırıp, ailesinden para isteyeceğimi düşündüm. Daha sonra kameraların göremeyeceğini düşündüğüm noktalardan yolu uzatarak, bir iş merkezinin çatısına çıkardım. Burada çocuğu bantla sandalyeye bağladım. Çocuğa herhangi bir zarar vermedim. 'Ailen zengin mi?' diye sordum. Çocuk ise 'Çok zengin değiliz ama orta halliyiz' diye cevap verdi. Çocuğu bağladıktan sonra eve gidip, ailesiyle iletişim kurabileceğimi ve fidye isteyebileceğimi düşündüm. Daha sonra paniğe kapılıp, kaçtım. Pişmanım" dedi.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan O.Ö., 'fidye istemek için çocuk kaçırmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 

Haberin Devamı

Fidye için 8 yaşındaki çocuğu kaçırıp, ellerini kollarını bağladı

TUTUKLANDI

Bolu'da, fidye için villa bahçesinden Ö.B.Ö. (8) adlı erkek çocuğunu kaçıran Onur Özarslan, tutuklanma talebiyle savcılık tarafından sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.