Gündem Fon vurgununu ‘kanıt’ gösterdi

Fon vurgununu ‘kanıt’ gösterdi

05.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fon dolandırıcılığı, 14 yıl önce DenizBank’ın farklı şubelerinde yaşanan zimmet olayı davasının Yargıtay’daki dosyasına girdi. Bu son olayın, usulsüz işlemlere bankanın göz yumduğunu gösterdiği iddia edildi.

Fon vurgununu ‘kanıt’ gösterdi

Çiğdem Yılmaz - Türkiye günlerdir, fon vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran Seçil Erzan’ı konuşuyor. Erzan ifadesinde “Banka başından itibaren durumdan haberdardır. En azından haberdar olmalıydılar” derken, Erzan’ın çalıştığı DenizBank, özetle, bankacılık sisteminde hiçbir işlem yapılmadığını, tüm para alışverişinin Erzan’la yapıldığını belirtiyor.

Haberin Devamı

14 yıl önce DenizBank’ın İskenderun ve Antakya Şubesi’nde yaşanan bir başka olay da Yargıtay’a yapılan başvuruyla tekrar gündeme geldi. DenizBank’ın İskenderun Şubesi’nde portföy yöneticisi Sakine Cihat ile Antakya Şubesi’ndeki portföy yöneticisi Songül Çiğdem Berber, 2009 yılında müşteri hesaplarında bulunan paraları zimmete geçirmek suçundan yargılandı. İki sanık da yaptıkları “türev” işlemlerinden bankanın haberdar olduğunu savundu. Her iki isme de zimmet suçundan ceza verildi. Cezaların onanmasına yönelik temyiz süreci sürerken Erzan olayının patlak vermesi üzerine Cihat ve Berber’in avukatı Bülent Akbay, Yargıtay’daki dosyaya ek beyan sundu.

Avukat Akbay, Yargıtay’a sunduğu ek beyanında, müvekkillerinin, yargılanmalarına neden olan işlemleri banka yönetimi onayı olmadan yapamayacaklarını savundu.

Haberin Devamı

Fon vurgununu ‘kanıt’ gösterdi

Sakine Cihat, 2009 yılında tutuklanmıştı.

Fon vurgununu ‘kanıt’ gösterdi

‘Kardeş gibiydik, kandırıldım’

HABER MERKEZİ - Seçil Erzan’ın isteği üzerine para gönderilen kişiler arasında yer alan, Fatih Terim’in yardımcısı Müfit Erkasap’ın eşi olan Nur Erkasap’ın müşteki olarak ifade verdiği ortaya çıktı. 1 Haziran’da savcılığa ifade veren Erkasap, 1.5-2 sene önce Erzan’ın DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in de içinde olduğu yüksek getirili bir fondan bahsettiğini anlattı. Erkasap “Bu fonun 40-50 gün gibi kısa vadeleri bulunduğunu ve ana paranın yüzde 30 kâr getireceğini söylemişti. Bu fonun sadece özel müşterilere yönelik olduğunu söyleyip beni ikna etmişti” dedi. 500 bin doları Erzan’a bankadaki odasında elden verdiğini, nakde ihtiyacı olduğunda 1000-2000 dolar gibi küçük meblağlarda ödemeler aldığını belirten Erkasap “Erzan ile benim aramda abla kardeş şeklinde bir ilişkimiz vardı. Başından itibaren Erzan tarafından kandırıldım” ifadelerini kullandı.