Gündem Gazze’de korona alarmı! 'Salgın patlaması yaşanacak' diyerek uyardı

Gazze’de korona alarmı! 'Salgın patlaması yaşanacak' diyerek uyardı

22.05.2021 - 11:27 | Son Güncellenme:

İsrail'in Gazze saldırıları ateşkes sonrası son buldu gibi ama Gazze'yi Filistinlileri yeni bir tehdit bekliyor. Ateşkes sonrası yeni tehdit koronavirüs salgını... Kızılay Başkanı DR. Kerem Kınık, Gazze'de virüs salgını patlaması yaşanacağını söyledi.

Kızılay Başkanı Dr Kerem Kınık CNN TÜRK'e verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsrail saldırıları sonrası Gazze’yi bekleyen büyük tehdidin koronavirüs salgını olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İşte Kınık’ın açıklamalarından satırbaşları:

Gazze’deki hekimler, sağlık çalışanları, maaş almıyor. Bu insanlarlar yardımlarla evlereine götürdükleri makarnalarla, ekmeklerle yaşamaya çalışıyorlar. Hastanede kalp ameliyatı yapıyorsunuz birden elektrikler kesiliyor. Arkadaşınızdan rica edip cep telefonu ışığıyla ameliyata devam etmeye çalışıyorsunuz. Bunun artık dünyanın gözü önünde olduğu için anlatacağımız bir şeyi de kalmadı.

ŞEHRİ KANALİZAYON BASMIŞ DURUMDA

Gazze’ye büyük orada içme suyu verilemiyor o hatlar vuruldu. Kanalizasyon şebekesi de aynı şekilde vurulduğu için şehrin bazı bölgelerini kanalizasyon basmış durumda. Elektrik saldırılardan önce günde 6 saat veriliyordu o da şu anda bazı binalar dışında tamamen kesilmiş durumda.

Haberin Devamı

KIZILAY YARDIMLARA DEVAM EDİYOR

Hastanelere ilaç sevkiyatı yapıyoruz. Ambulans ihtiyaçları var onların karşılanmasını için çalışıyoruz. Şu anda aktif bir kampanyamız var ondan 60 milyon liralık bir acil destek paketi hazırladık.

ATEŞKES SONRASI COVİD TEHLİKESİ!

İsrail saldırıları başladığında Gazze’de 100 bin aktif covid vakası vardı. Bu saldırılardan 15 gün sonra büyük patlama yaşanacak vaka sayılarında. Çünkü insanlar korumasız bir şekilde oradan oraya koşturdular, küçük mekanlara sığınarak virüsü yaydılar. Yoğun bakımda, hastanelerde tedavi görmesi gereken insanlar orada yer bulamayacaklar çünkü şu anda hastane yoğun bakımlarında saldırılarda yaralananların tedavisine devam ediliyor. Gazze halkı bu saldırılardan sonra ikinci bir darbeyi de Covid nedeniyle yiyecek maalesef.