Gündem Gazze’ye mutlaka insani yardım koridoru açılsın

Gazze’ye mutlaka insani yardım koridoru açılsın

01.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 5 daimî üyesinin büyükelçiliklerine mektup yazarak, Gazze’ye insani yardım koridoru açılması için karar alınmasını istediklerini söyledi.

Gazze’ye mutlaka insani yardım koridoru açılsın

Kızılay Etimesgut Yerleşkesi’nde Kızılay Haftası Sokağı’nın açılışına katılan Yılmaz, “Herkes bir şekilde o yardımların Gazze’ye girmesi gerektiği noktasında hemfikir ve fakat Refah Kapısı’ndan giren TIR sayısı en fazla 20’yi buluyor... Yardım toplamak yeterli değil. Yardımı oraya ulaştırmak için mutlaka ve mutlaka insani yardım koridorunun açılması, yeterli büyüklükte açılması gerekiyor” dedi. 

Haberin Devamı

Kızılay olarak BM Güvenlik Konseyinin daimî üyelerinin büyükelçiliklerine mektup yazdığını aktaran Yılmaz, “Bu mektupta, ‘İnsani hukukun, hukukun üstünlüğünün ve insan onurunun korunmasında tarihi yük sizin omuzlarınızda. Sizin mutlaka güvenlik konseyi kararı alarak bu 5 ülke olarak; insani yardım koridorunun açılması, insanların öldürülmemesi, sivillere saldırılmaması noktasında bir karar almanız ve bu drama bu trajediye bir son vermeniz gerekiyor’ dedim.”