Gündem GBT sorgulama işlemini internetten nasıl yapabilirim?

GBT sorgulama işlemini internetten nasıl yapabilirim?

08.09.2016 - 08:56 | Son Güncellenme:

Uzun uğraşlar sonucunda yaptığınız GBT sorgulama işlemi için sadece internete erişim sağlamanız yeterli. GBT sorgulama nasıl yapılır, GBT sorgulama için neler gerekli tüm işlemlerinizi kısa bir şekilde yazımızdan öğrenebilirsiniz.

GBT sorgulama işlemini internetten nasıl yapabilirim

Türkiye Cumhuriyeti Ceza Mahkemeleri tarafından tutulan bazı kayıtlar vardır. Ülkemizde bu işlerden sorumlu olan kişiler gerekli ola ceza hükümlerini vatandaşlara verdikten sonra onların sicil kaydına bu aldıkları cezalar ve de işlemiş oldukları tüm suçlar kayıtlı bir şekilde tutulur. Yapılan bu çalışmalar sonucunda vatandaşların da kayıtlarında bulunan bu dosyalarda en ayrıntılı şekilde bilgilenir işlenir. Ve de artık bu kayıt onların karşısına pek çok zamanda karşılarına çıkar. Artık vatandaşların bu nedenle bu işlemlere dikkat etmesi gerekir. Çünkü sicil kaydınızda bulunan bir suç sonucunda sizler hayatta bazı zorluklar çekebilirsiniz. Örneğin her yıl olduğu gibi yine bu yılda lisans eğitimini kazanan öğrencileri büyük bir maraton ve yepyeni bir hayat beklemektedir.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Barınma, yeme, yaşama haklarına sahip olabilmeleri için öğrencilerin yurt, apart ya da ev gibi buna benzer kurumlarda yaşamaları gerekir. Ancak bu kurumlarda öğrencilerden istenen GBT sorgulama kaydı alınır. Buna göre evini, yurdunu emanet ettiği kişinin daha önceki yıllara ait bilgilere ulaşabilmesi kolaylaşır. Çocukluk yıllarında işlenen sicil kaydında bulunan bir suç varsa ne yazık ki bu öğrencinin devlet yurdunda kalması mümkün bile değildir. GBT sorgulama kaydı sonucunda ortaya çıkan bu durum nedeniyle devlet yurtlarına ilk olarak bu kişilerin yurtlarda kalma haklarını ellerinden alır. Yani bu örnekte de belirtildiği üzere vatandaşların hayatları boyunca çoğu kez karşılarına bu GBT sorgulama sonuçları gelir. GBT sorgulama ile ilgili verilen bu işlemler ile beraber artık bizler de yaşanabilecek sorunları gidermeye çalışırız.

Bunun dışında yeni işe başlama talebinde bulunan vatandaşların da kurum ya da kuruluşlara iş başvurusunda bulundurmaları gereken başlıca bir belge vardır. Bu belgede yine GBT sabıka kaydıdır. Vatandaşların yaşadıkları süre zarfı boyunca herhangi bir suç işleyip işlemediklerini gösteren belgeye GBT sabıka kaydı belgesi denmektedir. GBT sorgulama yapılarak bu kayıt ulaşılabilir. Adliyelere gidilerek alınan bu kayıt artık çok daha kolay diğer sistemler ile internet üzerinden de alınmaktadır. Bu belgeye de hayatımızın belli bir bölümünde ihtiyacımız olur. Bu nedenle artık GBT sorgulama yaparak uğraşmadan daha kolay şekilde bu kaydı almamız mümkündür.

E-Devlet sisteminden yararlanmaları koşulunda vatandaşlar bu GBT sorgulama işlemlerini yapabilirler. T.C. kimlik numaraları ile ve de 2 TL ücret karşılığında sisteme giriş için şifreyi alabilirler. Daha sonra e-Devlet resmi sitesine giriş yaparlar. Bu belirlenen şifre ile beraber artık bizler en kısa yollardan gerekli olan GBT sorgulamamızı yerine getirebiliriz. Sizler e-Devletten bu sorgulama sayfasına geldiğiniz zaman karşınıza bir form gelir. Bu formu kendi kimlik bilgileri ile doğru bir şekilde doldurdukları takdirde sabıka kayıtları ekrana yansır. Bu GBT sorgulama işleminden sonra yazıcı ile bu sayfayı çıkarak istediğiniz ve de ihtiyacınız olan her türlü alanda bu belgeyi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.