Gündem Gebelik belirtileri nelerdir?

Gebelik belirtileri nelerdir?

01.05.2018 - 14:02 | Son Güncellenme:

Hamileliğin ilk haftası hamilelikten önceki günlerle çok benzerlik gösterdiği için çoğu kadın ilk belirtilerin farkında olamıyor. Hamileliğin ilk haftasında durumu fark edemeyenler için derlediğimiz bilgileri anne adaylarına sunuyoruz.

Gebelik belirtileri nelerdir

Adet gecikmesi

Haberin Devamı

Kutsal bir görev olan annelik, her kadın için özel ve güzel bir duygudur. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız veya hiç aklınızda yokken çocuk sürpriziyle karşılaşırsanız, bebeğiniz bazı belirtilerle size haber veriyor olacaktır. Adet günlerinizin gecikmiş olması da hamileliğin önemli belirtilerindendir. Hamileliğin ilk haftası, geçirdiğiniz diğer haftalardan pek farklı olmadığı için bunu kolayca anlayamayabilirsiniz. Doktor testleri dışında hamileliği anlamanız epey zor olur. Ne de olsa henüz karnınız büyümemiş veya doktora gitmemiş olacaksınız.

Artan duygusallık

Hamileliğin ilk haftası anne adayları aşırı duygusal olabiliyor. Kendinizde aşırı duygusal hâl hissettiyseniz ilk hafta belirtilerinden biriyle tanıştınız demektir. İzlediğiniz komik bir TV programında gözyaşlarına boğulabilir, yavru bir kedi görünce aşırı sevgi gösterme eğiliminde olabilirsiniz. Çünkü hamileliğin ilk haftasında duygusallık epey artmış olacak.

Haberin Devamı

Mide bulantısı ve kasıklarda ağrı

Hamileliğin ilk haftasında kasıklarınızda ağrı olabilir. Ayrıca aniden gelen mide bulantıları ve vajinal bölgenizden gelen akıntı hamilelik belirtilerindendir. Özellikle mide bulantısı hamileliğin en popüler habercilerinden biridir. Adet günleriniz geciktiyse mide bulantısı ve kasık ağrılarınız da varsa en kısa zamanda bir idrar testi yapmanızda fayda var.

Hamileliğin ilk haftasında ne kadar dinlenmiş olursanız olun kendinizi yine de aşırı derecede yorgun hissedebilirsiniz. Dikkat dağınıklığı yaşamanız da yüksek ihtimallerden biri. Herhangi bir şeye dikkatinizi veremeyecek hale gelebilirsiniz. Hamileliğin ilk haftasında döllenme başlamadığı için doktorlara göre ikinci hafta genel olarak hamileliğin başlangıcı sayılır. Ama kendinizde gördüğünüz bu değişimler hamileliğe ilk adımı attığınızı size haber verir. Hamileliğin ilk haftası sağlığınızda da değişimler olduğunu göreceksiniz. Nedenini anlamadığınız kabızlık, gaz sıkışmaları, mide bulantıları ve kasık ağrıları, sağlığınızda meydana gelen değişikliklerdendir. Eğer bu belirtiler sizde varsa hamile olma ihtimaliyle karşı karşıyasınız demektir.

Haberin Devamı

Hamileliğin ilk haftası bebek gelişimi

Hamileliğin ilk haftasında henüz döllenme olmadığı için bebeğinizin herhangi bir gelişimi olmaz. İlk haftada yalnızca hormon üretirsiniz. Eğer yukarıdaki belirtileri kendinizde görüyorsanız ve çocuk için heyecanlıysanız anne adayı olmak için hazırlıklara başlayabilirsiniz.