Gündem GetContact, Google Play Store ve App Store’dan silindi! GetContact hesabı nasıl kaldırılıyor?

GetContact, Google Play Store ve App Store’dan silindi! GetContact hesabı nasıl kaldırılıyor?

29.03.2018 - 10:04 | Son Güncellenme:

GetContact, BTK tarafından başlatılan inceleme ve özellikle bilişim basınından gelen tepkiler sonrasında App Store’dan ve Google Play Store’dan kaldırıldı. Peki GetContact hesabı nasıl siliniyor? İşte GetContact hesap silme işlemine dair merak edilen soruların yanıtları...

GetContact, Google Play Store ve App Store’dan silindi GetContact hesabı nasıl kaldırılıyor

GetContact uygulaması son günlerin en popüler konuları arasında yer alıyor. Sosyal medya üzerinden başlayan GetContact rehberde isim sorgulama rüzgarı devam ediyor. Sorgulama yapan kullanıcılar GetContact uygulamasından hesaplarını nasıl kaldıracaklarını merak edilyorlar. Kişilerin rehberlerine sizi hangi isimle kaydettiğini görmeye yarayan GetContact uygulamasına dair ayrıntılar...

Haberin Devamı

GETCONTACT NEDİR?

Uygulamanın asıl amacı kullanıcıları rahatsız eden telefon numarlarının aramasını önlemek için filtre koymak. Ancak birçok kullanıcı diğer kişilerin rehberinde nasıl kayıtlı olduklarını öğrenmek için kullanıyor.

Uygulamayı telefona indirdikten sonra telefon numaranızı ekrana yazarak rehberde isminizin nasıl kayıtlı olduğunu sorgulayabilirsiniz.

GETCONTACT UYGULAMASINDAN NUMARA SİLME NASIL YAPILIR?

Numara silme işlemi için GetContact uygulaması içerisinde yer alan ayarlar sekmesinden 'GetContact Hakkında' sekmesine giriş yapılıyor. Ardından Hesap ayarları kısmından silme işlemi gerçekleştiriliyor. Ancak numaranız hala sistemde yer almaya devam ediyor.

Numarayı GetContact rehberinden silme işlemi için Unlist kullanılıyor.

Haberin Devamı

GETCONTACT TEHLİKELİ Mİ?

Getcontact uygulamasında şu ana dek 4 milyarın üzerinde telefon numarası rehber sorgulaması yapıldı. Uygulamada çıkan sonuçlar enteresan olma özelliğini de taşıyor. Birden fazla sosyal kimlik taşıyan vatandaşlar kaydedilme biçimlerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Peki Getcontact uygulamasına telefon numarasını teslim etmek doğru bir davranış mı?,

GetContact silme neden önemli?

Uygulama marketlerinde yer alan telefon numarası sorgulama uygulamalarının iyi yönü kadar kötü bir yönü olduğunu da unutmamak gerekli.

GetContact gibi telefon numarası sorgulama uygulamalarına giriş yaptığınız zaman uygulama, otomatik olarak sizin telefon numaranızı kim olduğunuzla birlikte sisteme kaydediyor. Eğer uygulamanın rehberinize erişmesine izin verirseniz de rehberinizdeki tüm numaraları sisteme aktarıyor.

GetContact silme

Bu işin kötü tarafı kendi ellerimizle yüzlerce veriyi hiç tanımadığımız kişilere teslim etmemiz. Ücretsiz bir uygulama olan GetContact ve benzeri diğer uygulamaların en büyük gelir yöntemleri arasında ise zaten toplanan bu veriler yer alıyor. Günümüzün en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un da şu günlerde tamda bu konu sebebiyle hedef tahtasında olduğunu unutmamak gerekli.

İşin bir diğer kötü tarafı ise siz bu uygulamayı kullanmamış olsanız bile sizin numaranıza sahip olan birisinin bu uygulamayı kullanmasıyla sisteme numaranız kayıt ediliyor. Bu yazımızda bizde size GetContact numara silme işlemini adım adım anlatıyoruz.

Haberin Devamı

GetContact hesap silme!

Oldukça kolay olan GetContact numara silme işlemi için sisteme eklenen Unlist özelliğini kullanıyoruz. Bunun için ilk olarak uygulama içerisinden hesabınızı silmeniz gerekiyor.

1. Adım: Uygulama içerisinde yer alan ayarlar sekmesine girim.

2. Adım: GetContact Hakkında sekmesine giriş yapın.

3. Adım: Hesap Ayarları sekmesine giriş yapın.

4. Adım: Hesabı sil seçeneğini seçin.

Bu işlemlerin ardından GetContact hesabınızı silmiş oluyorsunuz. Ancak numaranız hala sistemde yer almaya devam ediyor. Numaranızı GetContact rehberden silme içinse Unlist özelliğini kullanıyoruz.

1. Adım: GetContact Unlist sayfasını buraya tıklayarak açın.

2. Adım: Açılan sayfada ilgili boşluğa numaranızı yazın.

3. Adım: Unlist butonuna basarak işlemi tamamlayın.

Bu sayede numaranızı GetContact rehberden silme işleminizi kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. GetContact numara silme işlemi bu adımları uyguladıktan sonraki 24 saat içerisinde tamamlanacak.

Haberin Devamı

4 MİLYARI GEÇTİ!

Getcontact uygulaması giderek sosyal medya üzerinden yayılmaya devam ediyor. İsimlerinin nasıl kaydedildiğini öğrenmek isteyen vatandaşların sayısı şimdiden 4 milyarı geçmiş durumda. Sosyal medyadan arkadaşları tarafından paylaşılan fotoğrafları gören vatandaşlar konunun ne olduğunu bu sistemi nasıl yapacaklarını merak ediyor.

REHBERİNİZ KOPYALANIYOR

Sisteme giriş yaptıktan sonra telefon numaranızı yazınca Getcontact uygulaması sizin rehberinizi kopyalama şansı yakalıyor. Rehberinizdeki kişilerin kopyalanması insanın özel hayatının gizliliği ilkesiyle çelişiyor.

REHBERİNİZİ NASIL SAKLI TUTABİLİRSİNİZ?

Getcontact uygulamasından ayrılmak için yani telefon rehberinizdeki bilgilerin daha fazla başkalarıyla paylaşılmaması için sistemden ayrılmanız mümkün. Peki sistemden nasıl ayrılabilirsiniz? Uygulama üzerinden "Ayarlar" sekmesine tıklayıp, GetContact hakkında butonuna tıkladıktan sonra "hesabı sil" imgesine tıklayarak uygulamadaki telefon numaranız ve rehber bilgilerinizi silebilirsiniz.

Haberin Devamı

İnsanlara başkalarının rehberinde nasıl kayıtlı olduğunu öğrenme ve numara imkanı sunan GetContact, son günlerde sosyal medyadan yazılı basına kadar tüm mecralarda adından söz edilen, popüler uygulamalardan birisi haline geldi.

GetContact dahil 25 uygulama hakkında inceleme!

BTK tarafından GetContact dahil 25 rehber uygulaması hakkında inceleme başlatıldığı açıklandı. GetContact için erişim engeli mi geliyor?

Kısa bir süre içerisinde uygulama marketlerin ilk sırasıya yerleşen uygulama, büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor. Zira, uygulama sizin rehberinizde kayıtlı olan numara ve isimleri kopyalarak kendi veritabanına dahil ediyor.

GetContact, Google Play Store ve App Store’dan kaldırıldı!

BTK tarafından başlatılan inceleme ve özellikle bilişim basınından gelen tepkiler sonrasında uygulama App Store’dan kaldırıldı. Aradan geçen kısa bir süre sonra uygulama bu kez Google Play Store’dan kaldırıldı.