Gündem GSS,BAĞ-KUR Prim Borçları Sorgulama Ekranı

GSS,BAĞ-KUR Prim Borçları Sorgulama Ekranı

10.07.2015 - 14:15 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama ekranından online olarak yapabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bulabilirsiniz.

GSS,BAĞ-KUR Prim Borçları Sorgulama Ekranı

Ülkemizde, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak hizmet sunan ve sağlıkalanında faaliyet gösteren Genel SağlıkSigortası, yani daha kolay sekli ile GSS, vatandaşlarınsağlıksorunlarınaçözüm arayan bir sağlık sistemidir. GSS borç sorgulama işlemleri ise, her hangi bir nedenden dolayı, sağlıksigortasınıödeyememiş olan vatandaşlarınkullanımına sunulan bir uygulamadır. GSS borç sorgulama işlemleri, aslındadüzenli olarak yapılması tavsiye edilen bir işlemlerbütünüdür. GSS borç sorgulama işlemleriniziyaptığınız takdirde, prim borçlarınızhakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Üstelik GSS borç sorgulama işlemlerinizi ilgili kuruma kadar gitmeden de yapabilmeniz mümkündür. Haliyle, bu şekilde GSS borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz oldukça pratik bir işlemolacaktır.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Peki, ilgili kuruma gitmeden GSS borç sorgulama işlemlerinizinasıl yapabilirsiniz? Tabi ki de son yıllardahızlı bir gelişimgösteren internet olanakları sayesinde. Bu doğrultuda, web üzerinden GSS borç sorgulama işlemlerinizi ise iki şekilde yapabilirsiniz. Yani GSS borç sorgulama işlemlerinizi ister, e-devlet sistemi üzerinden e-devlet şifresi kullanarak, isterseniz de, E-SGM sistemi üzerindenşifre kullanmadan yapabilirsiniz. Ama son zamanlarda GSS borç sorgulama işlemleri, SGK nın resmi web adresine girişyapılarak ve sonrasında ise, direkt olarak e-devlet sistemine aktarılarakyapılmaktadır.

Haberin Devamı

Bu durumda, GSS borç sorgulama işlemlerinizi web üzerinden yapabilmek için izlemeniz gereken yol şöyledir;

GSS borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için öncelikle, http://www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığını göreceksiniz.

Burada, T.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

BAĞ-KUR (4B) Borç Sorgulama

Ülkemizde, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak hizmet sunan ve sosyal haklar alanında faaliyet gösterenBAĞ-KUR yani daha kolay sekli ile 4B, vatandaşlarınsağlıksorunlarınaçözüm arayan bir sağlık sistemidir. BAĞ-KURborç sorgulama işlemleri ise, her hangi bir nedenden dolayı, primlerini ödeyememiş olan vatandaşlarınkullanımına sunulan bir uygulamadır. BAĞ-KURborç sorgulama işlemleri, aslındadüzenli olarak yapılması tavsiye edilen bir işlemlerbütünüdür. BAĞ-KURborç sorgulama işlemleriniziyaptığınız takdirde, prim borçlarınızhakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. ÜstelikBAĞ-KURborç sorgulama işlemlerinizi ilgili kuruma kadar gitmeden de yapabilmeniz mümkündür. Haliyle, bu şekildeBAĞ-KURborç sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz oldukça pratik bir işlemolacaktır. Peki, ilgili kuruma gitmeden BAĞ-KURborç sorgulama işlemlerinizinasıl yapabilirsiniz? Tabi ki de son yıllardahızlı bir gelişimgösteren internet olanakları sayesinde. Bu doğrultuda, web üzerindenBAĞ-KURborç sorgulama işlemlerinizi ise iki şekilde yapabilirsiniz. Yani BAĞ-KURborç sorgulama işlemlerinizi ister, e-devlet sistemi üzerinden e-devlet şifresi kullanarak, isterseniz de, E-SGM sistemi üzerindenşifre kullanmadan yapabilirsiniz. Ama son zamanlarda BAĞ-KURborç sorgulama işlemleri, SGK nın resmi web adresine girişyapılarak ve sonrasında ise, direkt olarak e-devlet sistemine aktarılarakyapılmaktadır. Ama son zamanlarda BAĞ-KURborç sorgulama işlemleri, SGK nın resmi web adresine girişyapılarak ve sonrasında ise, direkt olarak e-devlet sistemine aktarılarakyapılmaktadır.

Haberin Devamı

Bu durumda, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinizi web üzerinden yapabilmek için izlemeniz gereken yol şöyledir;

Haberin Devamı

BAĞ-KUR borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için öncelikle, http://www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Haberin Devamı

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler başlığı altında yer alan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Sonrasında da, 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında 3. sırada yer alan ve 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonrasında açılan sayfada, e-devlet şifresi mobilimza elektronik imza T.C kimlik kartı banka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Son olarak, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.