Gündem GSS borç sorgulama hizmetinden nasıl yararlanabilirim?

GSS borç sorgulama hizmetinden nasıl yararlanabilirim?

23.08.2016 - 09:36 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi E-devlet üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biridir. Vatandaşlar aldıkları hizmet kapsamında GSS borç sorgulama hizmetini kullanabiliyor. Ancak GSS borç sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için E-devlet giriş şifresini daha önce almış olmanız gerekiyor.

GSS borç sorgulama hizmetinden nasıl yararlanabilirim

Küçük yaştan beri aldığımız eğitimler ve yaşımız ilerledikçe edindiğimiz iş tecrübelerinin hepsi geleceğe yatırım olarak yapılan önemli adımlardır. İş hayatına atıldıktan sonra fiziksel anlamda iş gücümüzün düşeceği zamanlara yatırım olarak hemen bir sigorta kurumuna bağlı olmayı isteriz bunun tek sebebi bir an önce emekli olabilmek ve emekli olunca da ödenen bu primlerin karşılığını almaktır. Fakat bu sigorta kurumlarına bağlı olmak sadece emekli olunca işe yaramıyor aynı zamanda sağlık alanında da bir çok masraftan bizleri kurtarıyor ve yaşam kalitemizi artıran bir ayrıcalık haline geliyor. Bu güvenceleri sağlayan en bilindik sigorta kurumları ise Bağ-Kur ve SSK’dır.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK bir kurum ya da kuruluşta bir işe girdiğinizde iş verenin düzenli olarak sigorta primlerini ödediği takdirde edinebileceğiniz bir sosyal güvencedir. Bu sigorta primlerini iş verenin ödemesi artık yasalar gereği zorunlu hale gelmiştir. Aksi halde iş verene ve kuruma oldukça büyük cezalar kesilmektedir. Bağ-Kur ise kişinin bir iş yeri açıp bunu hizmete sunması sonucunda alabileceği bir hizmettir. SSK ve Bağ-Kur arasındaki en önemli farklardan biri Bağ-Kur’u kişinin kendi ödemesi gerektiğidir. kişi düzenli olarak kendi primlerini öderse Bağ-Kur ‘un sağladığı tüm sağlık ve emeklilik hizmetlerinden yararlanabilir. Fakat hem Bağ-Kur’a hem de SSK’ ya bağlı olmanız için gerekli koşullara uymuyorsanız ne yapacaksınız? Sağlık güvencesi olmadan hastanelerde sağlık hizmeti almak oldukça pahalıdır. Bunun için bile kişi bir sigorta kurumuna bağlı kalmak istemesi normaldir.

Haberin Devamı

Açılıma Genel Sağlık Sigortası olan GSS sayesinde diğer sigorta kurumlarına dahil olmanıza gerek kalmadan GSS’nin sağladığı tüm hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Gelir ücretinize göre belirlenen primleri düzenli ödemeniz halinde GSS’ den yaralanabilirsiniz. Eğer bu zamana kadar hiç bir sigorta kurumuna bağlı değilseniz ya da bağlantınız kesilmiş ise GSS’ ye geçmiş bulunacaksınız. Fakat bağlı olmadığınız zamanlardaki ödemeniz gereken borcu sorgulayarak ödemelerinizi gerçekleştirmeniz gerekir. GSS Borç Sorgulama işleminizi artık oldukça kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

GSS Borç Sorgulama işlemi için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekecektir. GSS Borç Sorgulama işlemi için gerekli olan e-devlet şifresini sizlere en yakın PTT şubesine yetkililerin sizlere verdiği formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız durumunda başvurduğunuz gün içerisinde alabilmeniz mümkündür. GSS Borç Sorgulama ve diğer tüm işlemleriniz için oldukça faydalı olacak e-devlet şifresine vermeniz gereken ücret sadece 2 TL’dir. Daha sonra bu şifre yardımıyla dilediğiniz zaman E-devlet sistemine girerek GSS borç sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini, internet erişimine sahip olduğunuz her alandan kolaylıkla gerçekleştirmeniz mümkündür.