Gündem GSS borcunuzu internetten öğrenebilirsiniz!

GSS borcunuzu internetten öğrenebilirsiniz!

09.08.2016 - 10:09 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama hizmeti sayesinde vatandaşlar bağlı oldukları kuruma ait prim borcu sorgulamasını yapabiliyor. GSS borç sorgulama hizmetinden ancak GSS kapsamında yer alan bireyler yararlanabiliyor. GSS borç sorgulama işlemi E-devlet platformu üzerinde yer alıyor.

GSS borcunuzu internetten öğrenebilirsiniz

Vatandaşlar geçimini sağlamak amacı ile sürekli bir çalışma halindedir. Vatandaşların meslek gruplarına göre bir kuruma bağlı olurlar ve bu kurumlardan çeşitli hizmetler görürler. Bu hizmetler sayesinde vatandaşlar olası biz hastalık durumunda hastane masraflarının yarısını öderler yarısını ise bağlı oldukları sağlık kurumları ödemektedir. Bizlerin cebi bu sayede ora düşme ve sosyal güvenlik kurumunun sağlamış olduğu bir çok hizmetlerden yararlanabiliriz. Bizlerin bu kurumlardan yararlanabilmesi için belli başlı kurallar vardır. Bu kurallar arasında düzenli bir şekilde prim ödeme zorunluluğu vardır. Ve bu ödenmekte olan primler sayesinde biler hastanelerden yararlanırız ve de emeklilik yaşımı geldiğinde emekli olabiliriz. Bu gibi avantajlar sayesinde bizlerin yaşamı daha da kolaylaşmaktadır. Fakat ne yazık ki bazı durumlarda bazı vatandaşlar sağlık kurumlarından hiçbirine bağlı olmayabilirler. Çünkü bazı vatandaşlar bazı nedenlerden dolayı iş sahibi olmayabilir herhangi bir yerde çalışamıyor olabilir. Bu neden ile geliri düşük olan aileler SGK tarafından verilmekte olan bazı kurumlara bağlı olmayabilir. Bu durumda vatandaşlar GSS yani Genel Sağlık Sigortası tarafından hizmet alabilirler.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Genel Sağlık Sigortası devlet tarafından maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için oluşturulmuş oluğu bu kurumlara bağlı olmayı sağlarlar. Genel Sağlık Sigortası kurumu diğer sosyal güvence kurumlarına göre ödenmekte olunan primler daha az ücretli olur. Diğer sosyal güvence kurumlarında olduğu gibi Genel Sağlık Sigortası kurumuna bağlı olan vatandaşlar da her ay düzenli bir şekilde primlerini ödemek zorundadır. Vatandaşlar da ödemiş oldukları primler ile kurumun vermiş olduğu tüm hizmetlerden yararlanma imkanı bulurlar. Vatandaşlar primlerini kontrol etme amacı ile GSS borç sorgulama işlemi yaparlar. Bu işlem ile vatandaşlar prim borçlarını takip edebilirler. Artık günümüzde gelişen teknoloji ile internet kullanımı daha da yaygın bir hale gelmiştir. Bizler internet kullanımını artırdıkça yeni hizmetler daha da artış göstermiştir. Online işlemler internet üzerinde yapılmakta olan her alanda işlemleri bulunan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar oldukça kısa sürede işlemlerini yapabilirler. E- devlet sistemi online işlemlerin en kapsamlı uygulamasıdır. E- devlet sistemi bünyesinde bir çok işlem barındırmaktadır. E- devlet sistemini vatandaşlar da oldukça yaygın kullanarak kısa sürede büyük beğeni toplamıştır. Bizler e- devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işlemlerini yapabiliriz. GSS borç sorgulama işlemi yapmak için e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet şifresini çok kolay bir şekilde 2 TL işlem ücreti vererek herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz. Almış olduğunuz e- devlet şifresinden sonra e- devlet sistemine girerek GSS borç sorgulama işlem sayfasına tıklayınız ve burada almış olduğunuz e- devlet şifresi ile kimlik doğrulama işlemi yaptıktan sonra çok kolay ve pratik bir şekilde sadece dakikalar içerisinde GSS borç sorgulama işlemi yapmanız mümkün olacaktır.