Gündem GSS Prim Borcu Öğren, Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama

GSS Prim Borcu Öğren, Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama

29.06.2015 - 11:45 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR borcunuzu internet üzerinden sorgulama yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. Bu haberimizde GSS ve BAĞ-KUR prim borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

GSS Prim Borcu Öğren, Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama

Günümüz modern teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da son derece yoğun ve sık bir şekilde internet teknolojisi kullanılıyor. Modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte çok daha pratik bir şekilde SGK borç sorgulama gibi sigorta işlemlerini online olarak yapabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan dijital internet teknolojisi kamu kurumları tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile sigorta mükellefleri pek çok sigorta işlemini online olarak yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sayfasından veya onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/ adresinden erişim sağlanabilmekte olan SGK web tahsilat uygulamasına giren sigorta mükellefleri büyük bir yenilikle karşılaşılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu yeni hizmet uygulaması üzerinde artık SGK borç sorgulama işlemlerinin daha güvenlik bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için doğrudan e-Devlet sistemi ‘sisteme giriş’ ekranına yönlendirme yapılıyor. Sigorta mükelleflerinin bu e-Devlet sisteme giriş yönlendirmesinde sisteme 4 farklı giriş yönteminden birisini kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri SGK borç sorgulama işlemleri için yeniden web tahsilat uygulamasına yönlendiriliyor. Burada vatandaşların SSK borç sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için öncelikli olarak sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçeneğini seçmeleri, sorgu tipi kısmında yapacakları borç sorgulama tipini seçmeleri ve en son olarak T.C. kimlik numaraları ile birlikte güvenlik kodu doğrulmasını girmeleri gerekiyor. Web tahsilat uygulamasında yapılan bu işlemler ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan tüm SSK borçlarının ayrıntıları ile birlikte online şekilde görüntülenebilmesi sağlanabiliyor. GSS borç sorgulama işlemleri de bu web tahsilat uygulamasından yapılabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan web tahsilat uygulamasında GSS borç sorgulama işlemleri sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’ seçeneğinin seçilmesi ve sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçeneğinin seçilmesi ile birlikte T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi ile gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan web tahsilat uygulamasında e-Devlet sistemine giriş yaparak, yeniden borç sorgulama ekranına ulaşan BAĞ-KUR sigortalısı da uygulama üzerinden BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. BAĞ-KUR sigortası mükelleflerinin SGK web tahsilat uygulaması üzerinde BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleri için sorgu türü kısmında öncelikle ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçeneğini seçmeleri ve sorgu tipi kısmında yapacakları borç sorgulama tipini seçmeleri ve en son olarak BAĞ-KUR sicil numaraları ile sayfadaki güvenlik kodu karakterlerini girmeleri gerekiyor.